Home / Special  / The Mixing Star wordt innovatiejager

The Mixing Star wordt innovatiejager

disaronno
banner

Wat in 2010 begon als een internationale cocktailwedstrijd op een echte filmset gaat The Mixing Star van Disaronno in 2017 er heel anders uitzien. Bewust van het feit dat internationale bartending trends lang niet altijd meer plaatsvinden op een podium voor een panel van juryleden slaat Disaronno een nieuwe weg in. The Mixing Star wordt namelijk een innovatiejager met een duidelijk doel voor ogen: De zoektocht naar de meest baanbrekende trends in de wereld van mixology. Niet alleen in Italië maar trends van over de hele wereld om deze daarna te delen met de enthousiaste bartender gemeenschap.

Milaan, Amsterdam en Londen

In zijn nieuwe rol als innovatiejager bracht Disaronno The Mixing Star in 2017 naar Milaan, Amsterdam en Londen. Met de directe participatie en ondersteuning van bartending experts selecteerde, interviewde en filmde het merk dat wereldwijd symbool staat als ‘made in Italy’ een serie filmpjes met bartenders die dankzij hun enorme talent en gevoel voor innovatie de bartending industrie revolutioneert.

Amsterdam

De zoektocht naar innovatie in onze hoofdstad wordt geleid door niemand minder dan Tess Posthumus. Tess is geen onbekende van Disaronno The Mixing Star, in 2013 won ze namelijk de internationale cocktailwedstrijd. Geheel in lijn met de fietsvriendelijke stad verteld Tess in haar serie over hoe bartending ook zorgt voor een verandering in de maatschappij. Bartenders vinden in Amsterdam een manier om de hulpbronnen van moeder aarde te sparen. Daarnaast behandeld ze ook het belang van het creëren van cocktails met een lage alcoholpercentage. In The Mixing Star Amsterdam zien we onder andere Wouter Bosch van Rosalia’s Menagerie en Kevin Kroon van Door 74.


Als eerste de nieuwe filmpjes bekijken van The Mixing Star? Like dan de Facebook pagina van The Mixing Star.


Milaan en Londen

Naast Amsterdam bezocht The Mixing Star ook Milaan en Londen. In Milaan, de stad die zorgt voor radicale nieuwe ideeën en deze graag deelt, creëerde 2 hoofdrolspelers voor The Mixing Star: Flavio Angiolillo en Filippo Sisti.

Flavio Angiolillo van Backdoor43 is een ware innovater. Zijn bar van 4 vierkante meter waar maar 2 gasten en de bartender in kunnen belichaamd het concept van service en gastvrijheid. Ook verteld hij over zijn 2 nieuwe ideeën: drankjes die je mee kunt nemen en cocktails die je thuis bezorgd krijgt. Filippo Sisti, de getalenteerde barmanager van Carlo e Cailla in Segheria combineert de wetenschap met bartending. Sisti laat The Mixing Star zien hoe achter de unieke experimenten van een van zijn cocktails altijd respect is voor het product. Zijn visionaire zienswijze bevatten creatieve componenten in combinatie met de wetenschap, een diepe kennis van de ingrediënten en de precieze selectie van grondstoffen.


Als eerste de nieuwe filmpjes bekijken van The Mixing Star? Like dan de Facebook pagina van The Mixing Star.


Londen is altijd al een bron geweest voor nieuwe trends op cocktailgebied. Het is dan ook niet gek dat daar ‘Crucible’ werd ontdekt door The Mixing Star. Een innovatieve plek waar bartenders die willen onderzoeken en experimenteren hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan en alles tot hun beschikking hebben. Crucible is een plek waar bartender elkaar kunnen ontmoeten, verbinden en samen kunnen werken. Nergens anders in Londen en in de wereld is dit mogelijk met zo’n geavanceerde apparaten die normaal gesproken buiten bereik staan van elke bar. Door deze apparaten beschikbaar te maken, is Crucible een plek die de mogelijkheid biedt tot oneindig creatieve mogelijkheden.


Als eerste de nieuwe filmpjes bekijken van The Mixing Star? Like dan de Facebook pagina van The Mixing Star.


De Bartenders

“Wat wij doen dankzij deze reis naar innovatie is een unieke ervaring,” aldus Simona Bianco, Global Innovation Marketing Manager voor Illva Saronno. “Dankzij onze dialogen met bartenders uit verschillende landen zien we dat Disaronno een echt ander en stimulerende pad heeft gekozen. Met dit project kunnen we kennis en cultuur creëren en mensen over de grens stimuleren om een echte bijdrage te leveren aan de groei van onze belangrijkste klanten, degenen die elke dag beslissen ons te gebruiken: de Bartenders.”


Als eerste de nieuwe filmpjes bekijken van The Mixing Star? Like dan de Facebook pagina van The Mixing Star.


Dit is een gesponsord artikel

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!