Home / Special  / The Mixing Star Project 2016

The Mixing Star Project 2016

simon-difford
banner

Simon Difford over Disaronno The Mixing Star Project 2016

The Mixing Star is een jaarlijks terugkerende cocktailwedstrijd van Disaronno, zeker geen onbekende wedstrijd aangezien dit de enige internationale cocktailwedstrijd is die zich afspeelt op een echte filmset. Maar in zijn zesde jaar is Disaronno The Mixing Star geen wedstrijd meer! De Mixing Star 2016 editie heeft als ondertitel namelijk ‘The Next Style of Mixing’.

Deze verandering komt voort uit het verlangen dat er niet langer verliezers meer zijn. Niemand vindt het leuk om te verliezen en Disaronno wil, met haar positieve kijk ervoor zorgen dat iedereen die meedoet zich een winnaar kan voelen of in ieder geval het gevoel heeft iets gewonnen te hebben aan kennis. The Mixing Star wordt op deze manier een veel interessanter en leuker concept.

Bezoek aan Saronno

Nadat ik dit jaar in Saronno ben geweest om te zien hoe Disaronno ‘Originale’ werd geproduceerd kan ik met genoegen mededelen dat ik dit jaar onderdeel ben van ‘The Mixing Star Project’. Ik zal namelijk persoonlijk de 155 cocktails maken in de laatste fase van ‘The Mixing Star Project’ in mijn bar in London en deze presenteren aan het team van Disaronno. Samen kiezen we 45 creaties die verwerkt zullen worden in een speciaal gelimiteerde cocktailboek net voor kerst. Daarnaast zullen alle andere creaties die geaccepteerd worden door Disaronno’s regionale ambassadeurs worden gepubliceerd zoals hieronder aangegeven.

Het Disaronno Mixing Star Project 2016 heeft het volgende voor ogen:
• het talent van opkomende en reeds gevestigde bartenders tot uiting laten komen
• de creatie aanmoedigen van nieuwe en betoverende cocktails die Disaronno bevatten en die in staat zijn eigentijdse klassiekers te worden

Fases

Het Mixing Star Project bestaat uit drie fasen:

FASE 1: Recruitment
Schrijf je online in op themixingstar.com en sluit het recept van de door jou met Disaronno bereide cocktail bij. Jouw Brand Ambassador (zie hieronder de deelnemende landen) zal de 60 bartenders die de beste recepten gepresenteerd hebben selecteren en uitnodigen voor één van de Masterclasses. Alle bartenders die deelnemen aan de Master Classes zullen hoe dan ook hun recept gepubliceerd krijgen in een digitaal boek dat door Disaronno gepromoot wordt.

FASE 2: Masterclass
Deze Masterclasses zullen draaien om de Vijf Grote Stijlen van Bartending: Classic, Tiki, Molecular, Batched, Contemporary & Fun.

Het Mixing Star Project heeft als doel het grote talent van bartenders te ontdekken en te promoten; elke Masterclass zal vervolgens eindigen met een uitdaging via een Mystery box om de vijf bartenders te selecteren voor elke Master Class. Zij zullen een cocktail presenteren om toegang te krijgen tot de volgende fase.

FASE 3 : Disaronno Mixing Stars 2016 Book
Ik zal persoonlijk alle 155 cocktails die in deze eindfase gepresenteerd worden bereiden en ze aan het team van Disaronno in mijn bar in Londen serveren. Samen zullen wij de 45 in dit speciale boek te verzamelen cocktails samen met de gezichten van de Mixing Stars die ze gecreëerd hebben kiezen.

Uiteindelijk is er in oktober een exclusief evenement gepland waar voor elk land een bartender uitgenodigd zal worden die persoonlijk zijn eigen cocktail aan een groter publiek zal mogen presenteren.

De negen deelnemende landen en hun Disaronno-ambassadeurs zijn:

 • Nederland – Andrew Nicholls
 • Oostenrijk – Matteo Fabbris
 • Duitsland – Emanuele Ingusci
 • Griekenland – George Bagos
 • Italië – Alessandro Avilla
 • Spanje – Iván Herrera Cabanilla
 • Zweden – Jonas Cofield
 • Verenigd Koninkrijk – Rod Eslamieh
 • Verenigde Staten (Directeur U.S Brand Ambassador) – Paul Sevigny
 • Verenigde Staten (Brand Ambassador West Coast) – Alex Room
 • Verenigde Staten (Brand Ambassador Southcentral) – Lauren Ritchie
 • Verenigde Staten van Amerika (Brand Ambassador Midwest) – Michelle Overall
 • Verenigde Staten van Amerika (Brand Ambassador Southeast) – Matthew Hirschenbein

Inschrijven voor The Mixing Star 2016 kan van 8 tot 22 mei. Ga naar www.themixingstar.com!

Schrijf je nu in!

Cheers, Simon Difford

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!