Home / Special  / Merlet Sidecar Competitie Benelux Finale 2016

Merlet Sidecar Competitie Benelux Finale 2016

merlet-sidecar
banner

In 2011 werd voor het eerst de Sidecar Competitie geïntroduceerd in Europa. Nederland mocht sinds 2015 voor het eerst meedoen met deze cocktailwedstrijd door Merlet in de vorm van een Benelux finale. Lucas Sedlmaier van Door 74 werd de eerste winnaar van de Benelux en mocht daarom de Benelux vertegenwoordigen in de Europese finale in Cognac. De uit Finland afkomstige Erkki Tammiste werd de Europese winnaar van 2015. Overige winnaars waren Tizziano Tasso (UK, 2011), Mathieu Chapazian (France, 2012), Jonas Andersen (Denemarken, 2013) en Mike Foster (UK, 2014).

Sidecar Benelux Finale

De Nederlandse finale werd tijdens Perfect Serve Barshow 2016 gehouden waar uiteindelijk 3 finalisten uit voort zijn gekomen. Arima Garabidian (Venster 33), Kristian Jagerman (De Smaak Ambassade) en Elisa Bouchon (The Tailor) mochten het op 29 augustus bij NJOY in Amsterdam opnemen tegen Andrea Vleugels (Gainsbourg), Michael Yona Costa (Brugmann) en Patrick Vercambre (Palace Lounge Melline Hotel) om te bepalen wie de Benelux mag vertegenwoordigen in Cognac.

Winnaar Merlet Sidecar Benelux Finale 2016

merlet-sidecar-2016
Volgens de juryleden Luc Merlet, Tony Conigliaro en Lucas Sedlmaier was Elisa Bouchon van de Tailor de winnaar van de dag waardoor zij de Benelux mag vertegenwoordigen in Cognac. Wij wensen Elisa Bouchon heel veel succes tijdens de Europese finale in Cognac.

Foto’s: Ming Chao

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!