Thuisbarista koffie uit eigen keuken


Je kan het bijna niet meer maken als bartender, goede cocktails maken maar je weg niet weten in de wereld van koffie, thuisbarista helpt je daarbij. Tweevoudig Nederlands kampioen barista Sander Schat legt in het boek Thuisbarista uit hoe je zelf een uitgebalanceerde kop koffie kan maken. Niet alleen legt hij uit hoe je een espresso, cappuccino, latte macciato of de juiste filterkoffie kan maken in een modern jasje. In het boek thuisbarista wordt je namelijk ook wegwijs gemaakt in de keus van de juiste boon.
Thuisbarista door Sander Schat, Ronald Buitenhuis en Gerben Hettinga
Sander Schat is tweevoudig Nederlands kampioen barista en doet ook mee met internationale baristawedstrijden. Daarnaast geeft hij vaak demonstraties, is hij te vinden als jury bij verschillende koffiecompetities en verzorgt hij op verschillende locaties voor heerlijke koffie.
Ronald Buitenhuis is onder andere bekend van De hoorn des overvloeds, een boek over zeven eeuwen eten en drinken in de kunst.
Gerben Hettinga is naast dat hij een koffieliefhebber is ook een freelance fotograaf gespecialiseerd in food-fotografie.
Het boek Thuisbarista
Het boek richt zich voornamelijk op thuisdrinkers die een expressomachino kopen om ermee te experimenteren. Maar door de heldere informatie en de verschillende componenten die een goede koffie maken: kwaliteit van de bonen, roostering, versheid, soort maalsel, doorlooptijd en gereedschap is het boek ook zeker geschikt voor de bartender. Alle informatie wordt ondersteund door duidelijke foto’s, het signaleren van fouten en het oplossen daarvan.