Home / Overig  / Boeken  / The PDT Cocktail Book

The PDT Cocktail Book

pdt-cocktailbook
banner

The PDT Cocktail Book: The Complete Bartender’s Guide from the Celebrated Speakeasy is het langverwachtte boek van PDT eigenaar Jim Meeham. Het boek bestaat uit een collectie van cocktails die geserveerd worden in zijn bar in Manhatten, New York. In zijn boek beschrijft hij 304 klassieke en moderne cocktails, geheel in PDT stijl. Niet alleen deelt hij de cocktail recepten met je maar ook zijn achter de schermen geheimen. Zo vertelt hij over zijn bar design, tools, technieken, eten en gedistilleerde dranken. In dit boek die tevens geweldig is geïllustreerd door Chris Gall vertelt Jim Meehan al zijn geheimen.

Meningen over The PDT Cocktail Book

Dale Degroff | Meester bartender – “Cocktails zijn aan het evolueren en worden meer culinair, door deze evolutie is er meer vakmanschap nodig vanuit de bartender om ze te maken. Jim Meehan van PDT is constant in de weer om de cocktail meer te evolueren, ik ben dan ook blij dat Jim heeft besloten al zijn bevindingen te publiceren. The PDT Cocktail Book is een geweldig klassiek geïllustreerde boek waar ik van geloof dat het, het boek van de eeuw is, als het niet meer is.”

David Chang | Eigenaar/chef Momofuku – “Alle dranken die in dit boek staan heb ik al een keer gedronken, maar of ik nog alle avonden herinner die ik in PDT heb gespendeerd is een ander verhaal. Jim Meehan heeft een geweldig boek uitgebracht voor potentiële alcoholisten en bartenders.

PDT New York

PDT staat voor ‘Please Don’t Tell’ een speakeasy bar in New York. Je krijgt toegang tot de bar door een vintage telefooncel in de hot dog tent Crif Dogs. Naast de heerlijke cocktails en een grote selectie goede bieren en wijnen kan je ook eten bestellen van Crif’s. Het idee is briljant! Eten die je normaal eet als je aangeschoten of dronken bent, maar dan geserveerd als je er op weg naar bent.

The PDT Cocktail Book is te koop bij Bol.com

Koop nu

The PDT Cocktail Book

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!