Home / Overig  / Boeken  / Diffordsguide Cocktails #10

Diffordsguide Cocktails #10

sterkedrank
banner

Een keer in de zoveel tijd verschijnt er weer een geüpdate versie van Diffordsguide. Diffordsguide Cocktails #10 bevat 3000 cocktail recepten die zijn verzameld over de afgelopen 18 jaar, elk met een afbeelding van de desbetreffende cocktail. Als je alle Diffordsguides in de gaten houdt zie je dat er 200 meer cocktail recepten in #10 zitten dan in de vorige editie.

Moleculaire mixology

Diffordsguide Cocktails #10 bevat ook een geüpdate versie van de bartender basics en met de komst van #10 ook een gedeelte voor gevorderden waarbij er meer wordt uitgelegd over moleculaire mixology. Infusion / maceration, foams, smokes & smokers, fat-washing, steams, dry ice cooling & fogs en meer om als bartender meer inspiratie op te doen.

Uiterlijke kenmerken Diffordsguide 10

Niet alleen de inhoud van het boek heeft veranderingen ondergaan. Ook het uiterlijk van Diffordsguide is veranderd. Zo is er meer de richting ingegaan van een vintage look die tevens aansluit op Class Magazine.

Diffordsguide cocktails 10

Na alle Diffordsguide van de voorgaande jaren wel een keer gezien te hebben denken we dat de 10de editie van deze cocktailbijbel een grotere toegevoegde waarde heeft door de komst van een gedeelte voor gevorderden. Cocktails zijn namelijk al jaren niet meer een drankje waarbij je zomaar wat drankjes bij elkaar gooit. Bartenders (de goede dan) zijn als het ware chefs die durven te experimenteren met nieuwe technieken en nieuwe ingrediënten. Niet voor niets dat bartenders tegenwoordig steeds en steeds meer in de spotlight staan.

Diffordsguide #10 is verkrijgbaar op Bol.com

Koop nu

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!