Home / Nightlife Magazine  / Meer dan alleen een pianobar: Sopranos

Meer dan alleen een pianobar: Sopranos

banner

Een borreltje op het Amsterdamse Rembrandtplein behoort voor velen tot het standaardrecept van een avondje stappen in de hoofdstad. Maar wie dat net een tikkeltje chiquer wil doen op een onverwachte plek die door menig toerist wordt voorbijgelopen, moet richting de Paardenstraat wandelen. In deze straat tussen de Amstel en het Rembrandtplein zit sinds kort de eerste Europese vestiging van de Sopranos PianoBar. Je moet maar net weten dat het er zit, verstopt in het smalle steegje. Alleen al daardoor is het een aanwinst voor het uitgaansleven.


Grotere kaart weergevenNa vijftien jaar succes op verschillende eilanden in de Caribbean, vormt Amsterdam de poort naar Europa voor ondernemer Alex Hoekstra en partners. De nieuwe zaak is naar eigen zeggen meer dan alleen een pianobar. De locatie vormt een ware ‘lifestyle experience in uitgaan’ en is gericht op een internationaal en verwend uitgaanspubliek en echte muziekliefhebbers. Piano entertainers vanuit de hele wereld zorgen voor een stemmige sfeer, zeven dagen per week.

Dat geldt ook voor deze zondagavond. Ondanks dat dit niet dé stapavond bij uitstek is, staat het behoorlijk vol. Terwijl de band bekende en minder bekende nummer speelt wordt hier en daar een dansje gewaagd. Tot een uitbundig feest komt het niet, maar dat hoeft ook niet. Sopranos heeft de ‘jeu’ al van zichzelf en zal veel bezoekers trekken die komen voor de muziek en de luxe ambiance.

Een centraal podium, verschillende bars en comfortabele corners kunnen zo’n 150 gasten herbergen. Faciliteiten zoals een smokelounge, privacy area ‘Frank’s place’ en privé-lockers zorgen een gastvrij gevoel. Overigens draagt de bediening daaraan ook een steentje bij.: de gastheer ontvangt alle gasten persoonlijk.

De Sopranos PianoBar programmeert op tweewekelijkse basis haar entertainment. Elke avond wordt een breed repertoire gebracht van Amerikaanse evergreens tot hedendaagse hits en van singer-songwriter tot rock, aangepast op het verloop van de avond en de verzoeken van gasten.

De Sopranos PianoBar staat, volgens de eigenaar, voor ‘pure gezelligheid en topentertainment in een luxe en volwassen sfeer’. Een uitgebreid assortiment, waaronder exclusieve champagnes, cocktails, bottle service en longfiller sigaren onderschrijft dit. ‘Het managementteam en de servicegerichte crew kennen hun achtergrond in de hotel- en restaurantwereld. Een hostess waarborgt sfeer door gastvrij ontvangst en ziet toe op het deurbeleid en gastenlijst.’

Voor het interieur tekende Eye candy interiors (bekend van het nabijgelegen Club AIR). Vaste leveranciers zijn Moët&Chandon, CAO cigars en Heineken. Het aanwezige VOID geluidssysteem laat de noten als muziek in de oren klinken.

Tekst: Iris Kranenburg