Home / Nieuws  / Winnaar Nederlandse finale Disaronno The Mixing Star 2013

Winnaar Nederlandse finale Disaronno The Mixing Star 2013

tess-posthumus
banner

Op 20 mei 2013 vond de Nederlandse finale plaats van Disaronno The Mixing Star 2013. Special voor deze gelegenheid werd Dvars Amsterdam omgetoverd tot een professionele filmset. Bij binnenkomst mochten de bartenders meteen een lootje trekken om te bepalen wie er als eerste aan de beurt was het toneel te betreden. Maar voor het zover was, kregen ze eerst een masterclass van Divorce acteur Dirk Zeelenberg.

De Finalisten The Mixing Star 2013

De finalisten die dit jaar kans maakten om te schitteren tijdens de Global Finals en een bijrol in het nieuwe seizoen van Divorce als “de Bartender” waren (in order of appearance):

Daniel Lansbergen – Horeca Brigade, Utrecht
Vincent Ogink – Breakaway, Rotterdam
Marcel van der Ben – Horeca Brigade, Utrecht
Yoel van Eer – Bridges bar, Amsterdam
Bram Kaplan – A Bar, Amsterdam
Rudy van den Blink – Timeless, Amersfoort
Anna Liebermann – Door 74, Amsterdam
Amilcar Goncalves – Aperitivo, Utrecht
Lodi von Schmidt – San Siro, Utrecht
Rafael Henrique Insunza – Njoy, Amsterdam
Oscar Eastman – Dvars, Amsterdam
Dylan van den Heuvel – Zussen, Utrecht
Mads Voorhoeve – Dvars, Amsterdam
Anthony Hilton – Skyy bar, Amsterdam
Tess Posthumus – Door 74 Amsterdam
Kristian Jagerman – The Butcher, Amsterdam

Winnaar Nederlandse Finale Disaronno The Mixing Star 2013

De jury bestaande uit acteur Dirk Zeelenberg, beverage journalist Ingmar Voerman en Global Brand Ambassador Disaronno Jonatan Ferri Abarbanel waren het unaniem eens dat Tess Posthumus de absolute winnaar is. Mads Voorhoeve en Yoel van Eer hebben respectievelijk de tweede en derde plek bemachtigd.

De cocktails tijdens Disaronno The Mixing Star 2013 moesten geïnspireerd zijn door de favoriete film van de bartender. Winnares Tess Posthumus liet zichzelf inspireren door JAWS, een horrorfilm uit 1975 waar haaien een hoofdrol spelen. Tijdens de presentatie van haar cocktail liet ze zien dat ze hoort bij de wereldtop. Haar winnende combinatie van techniek, kennis, creativiteit, smaak en balans kwamen duidelijk naar voren. Door haar sprankelende persoonlijkheid en haar humoristische presentie die werd afgesloten met het bekende deuntje van de film JAWS gaat zij verdiend voor Nederland naar de Global Finals. Daarnaast zien we Tess ook schitteren in een bijrol als “de Bartender” in het nieuwe seizoen van de hit serie Divorce.

Winnende cocktail: The Killer Cocktail

Ingrediënten:
45 ml Disaronno
30 ml Beefeater gin
30 ml vers citroensap
10 ml Campari
10 ml Passievruchtsiroop
3 dashes Cranberry bitters

Garnering:
Citroen zest

Shake alle ingrediënten, behalve de bitters en de zest, met ijsblokjes. Strain over crushed ice in een voor gekoelde shark-mug. 3 dashes van de cranberry bitters on top (bramble-style) voor een bloederig effect. Snij de citroen zest in de vorm van een haaienvin en voeg deze samen met een rietje toe aan de cocktail.

Foto’s: Ming Chao

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!