Home / Nieuws  / Willem’s Wermoed wint IWSC Silver Quality Award

Willem’s Wermoed wint IWSC Silver Quality Award

willemswermoed
banner

De eerste Nederlandse vermout heeft een Silver Quality Award gewonnen tijdens de International Wine & Spirit Competition (IWSC). De zorgvuldig gekozen blend van Willem’s Wermoed, geïnspireerd door de eeuwenoude Hortus Botanicus in Amsterdam, is bekroond na een blinde test door de internationale wijn-experts van IWSC. Na een succesvolle lancering in Maart jongstleden, staat de Nederlandse vermout van Selier Spirits nu ook internationaal op de kaart.

Oprichter Paul Selier is trots op de prijs: “We hebben Willem’s Wermoed pas een paar maanden geleden geïntroduceerd en om dan nu al deze internationale erkenning te krijgen is een grote eer.” Bij de lancering gaf Selier al aan dat het niet eenvoudig was om tot de perfecte mix te komen. “We wilden graag kruiden gebruiken die van origine uit Nederland komen, zoals wilde tijm en dennen-toppen, en het kostte ons meer dan een jaar om de juiste blend te vinden.”

De Quality Award is een bekroning van de succesvolle eerste maanden van de eerste Nederlandse vermout, waarin de bars en restaurants in Amsterdam en andere grote steden Willem’s Wermoed steeds meer beginnen te vinden. “Ik krijg doorgaans louter positieve reacties van restaurants, bars en simpelweg mensen die Willem’s Wermoed geproefd hebben. Geweldig natuurlijk,” vervolgt Selier. “De 24 hand-geselecteerde ‘botanicals’ gemengd met een Spaanse witte wijn geeft Willem’s Wermoed een subtiele, bitterzoete smaak, die blijkbaar door anderen net zo gewaardeerd wordt als door onszelf.”

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!