Home / Nieuws  / Wax seal Maker’s Mark is een beschermd handelsmerk

Wax seal Maker’s Mark is een beschermd handelsmerk

makersmark
banner

Het dopen van een fles in wax, zoals Maker’s Mark dit doet is vanaf nu ook alleen nog maar toegestaan voor dit merk. Dit heeft een een rechter in Amerika besloten na een kortgeding tussen Beam (eigenaar Maker’s Mark) en Diageo (Cuervo). De producent van Maker’s Mark bourbon kan zijn handelsmerk, de druipende wax zegel, dus op flessen blijven gebruiken en andere producten mogen dit dus niet zomaar overnemen volgens de rechtbank.

Volgens de rechtbank heeft bourbon een unieke plaats in de Amerikaanse cultuur en commercie. Vooral Maker’s Mark verdient met haar zeer sterke handelsmerk extra bescherming als het gaat om het gebruik van dezelfde soort wax zegel, volgens de driekoppige rechtbank. Hierdoor mag Beam dus andere drankproducten verplichten om een andere soort verzegeling te gebruiken.

De uitspraak was natuurlijk een tegenvaller voor het Mexicaanse Casa Cuervo SA en haar Amerikaanse distributeur Diageo Plc. Zij verkochten namelijk hun Cuervo “Reserva de la Familia” met een zelfde soort wax zegel. Cuervo was hiermee begonnen in 1997 en werd door Maker’s in 2003 al aangeklaagd doordat zij vonden dat dit inbreuk maakte op hun handelsmerk, welke al uit 1985 komt. De rechter heeft Beam hier nu dus definitief gelijk in gegeven. Volgens Diageo verandert er trouwens niet heel erg veel aangezien zij sinds 2004 de Cuervo met de “Maker’s Mark zegel” al niet meer verkochten.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!