Home / Nieuws  / Suntory Rolling Stones whisky

Suntory Rolling Stones whisky

suntory-rolling-stones
banner

Suntory Rolling Stones whisky – speciale editie whisky ter ere van het 50 jarig bestaan van de Rolling Stones

Japanse distillateur Suntory zal een special-edition blended whisky op de markt brengen ter ere van het 50 jarig bestaan van de legendarische Rolling Stones, de Suntory Rolling Stones whisky

De whisky zal verkocht worden op 30 oktober, slechts 150 flessen zullen beschikbaar zijn. Het ontwerp van de fles is gebaseerd op de bekende lippen en tong van de band.

Speciale editie Suntory

Voor de speciale limited edition blend zijn 6 whisky’s gebruikt, elke whisky staat voor een speciaal jaar in de geschiedenis van de Stones. Een Yamazaki uit 1962 staat voor het jaar dat de Rolling Stones werd gevormd, 1971 staat voor het jaar dat de Rolling Stones de lippen en tong voor het eerst introduceerde. Een Yamazaki malt uit 1972 is gekozen voor het jaar dat “Exile on Main St.” uitgebracht is. Dit album heeft voor Yamazaki een speciale betekenis omdat het nummer “Rocks Off” gebruik werd in Yamazaki reclames.

De andere whisky’s die verwerkt zijn in de speciale oplage is een Hakushu malt en een Chita grain, beiden uit 1990, het jaar dat de Stones hun eerste trip naar Japan maakten.

Prijs Suntory Rolling Stones edition

Net zoals kaartjes voor een Rolling Stones concert zal de whisky niet goedkoop zijn. Suntory is van plan de whisky voor een retail prijs van 500.000 yen (ongeveer 5000 euro)

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!