Home / Nieuws  / Sharai Rodrigues wint Nederlands Kampioenschap van NBC

Sharai Rodrigues wint Nederlands Kampioenschap van NBC

sharai
banner

Op 19 juni 2017 kroonde ‘t Nederlands Kampioenschap van de Nederlandse Bartenders Club (NBC) Sharai Rodriques tot kampioene van de Lage Landen. Na drie krachtmeting bleek de bartender van ISAAC in Amsterdam de sterkste in de strijd die losbarstte in Amstel Boat. Rodrigues zal als kampioene Nederland vertegenwoordigen op het officiële IBA wereldkampioenschap, het World Cocktail Championship, in Kopenhagen van 15 tot 19 oktober.

nbc-top-3
Rodrigues kruiste afgelopen maandag de barspoons met 11 andere bartenders in drie verschillende tests: een technische ronde om snelheid en techniek te beoordelen, een presentatieronde om de persoonlijke cocktail aan het publiek te presenteren en een smaakronde waarin de jury de cocktail blind op smaak beoordeelde. De jury voor het Nederlands Kampioenschap bestond dit jaar uit cocktailkenners Ingmar Voerman (Cocktailjournalist en -aficionado), Airto Cramer (Bartender Tales & Spirits en Nederlands kampioen 2016) en Robbert-Jan Brommet (viervoudig Nederlands kampioen). Winnares Sharai Rodrgues werd op de voet gevolgd door #2 Ruud Steenbakkers (THE DUCHESS Amsterdam) en #3 Troy Gasque (Demain, Nijmegen). Sinds 1961 ontvangt de winnaar van het NK een gouden shaker als wisseltrofee beschikbaar gesteld is door APS Bar Supply.
nbc-winning-drink

Voor de titanenstrijd der bartenders vond NBC een historische locatie binnen de barscene. Amstel Boathouse huist is het voormalige Miranda Paviljoen dat bijna 150 jaar een icoon binnen het Amstelpark was. Het Nederlandse Kampioenschap werd daarnaast mogelijk gemaakt door Hooghoudt, Bols, De Kuyper, Ketel 1, Red Bull, Boulard, Monin, Catz, Johnnie Walker, Mandarin Napoleon, Peachtree, Rutte, Patron, Tia Maria, Libbey en APS.

Foto’s: Ming Chao fotografie

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!