Home / Nieuws  / Robert Schinkel en Herman Jansen Distilleries introduceren Pekoe

Robert Schinkel en Herman Jansen Distilleries introduceren Pekoe

pekoe
banner

Cocktail bartender en thee sommelier Robert Schinkel introduceert samen met Herman Jansen Distilleries uit Schiedam de nieuwe theelikeur Pekoe. Pekoe bestaat uit meerdere likeuren op basis van Dilmah thee en is verkrijgbaar in de varianten Earl Grey, Supreme Ceylon en Jasmine Green Tea. Pekoe is weliswaar een likeur maar niet specifiek een digestief. Het kan op veel manieren worden gedronken: puur, met of zonder ijs, als cocktail ingrediënt of gemixt met soda, ginger ale, tonic of cola.

“Het zijn de Nederlanders die in de VOC-tijd thee hebben geïntroduceerd in Europa. Zo is het mijn persoonlijke missie om de wereld te laten kennismaken met een nieuwe Nederlandse likeur op basis van ‘s werelds beste thee uit Sri Lanka, het voormalige Ceylon. De veelzijdigheid en het karakter van echte thee komen op een prachtige manier tot uitdrukking in de likeuren van Pekoe”, aldus mede-ontwikkelaar Robert Schinkel.

Flesontwerp Pekoe geïnspireerd op theeplant

Aan het ontwerp van de fles is veel tijd en aandacht besteed. “Het moest een fles worden die zo bijzonder is dat mensen het mee naar huis willen nemen. Daarnaast moest de fles ook het verhaal van de likeur vertellen en de essentie belichamen van de ingrediënten. Wij zijn blij met het eindresultaat: een elegante fles waarvan de vorm geïnspireerd is op de bladeren en de knop van de theeplant”.

Pekoe Tea Liqueur: praktische informatie

  • Pekoe (uit te spreken als Pekko) Tea Liqueur bevat 28 % alcohol en gedistilleerde Dilmah thee en is verkrijgbaar in drie smaken: Earl Grey, Supreme Ceylon en Jasmine Green Tea
  • De fles is verkrijgbaar in formaat 0,5 cl
  • Consumentenadviesprijs € 24,50
  • Te koop bij Barrelproof in Rotterdam
  • 12 cocktailrecepten van Robert Schinkel met Pekoe zijn verenigd in The Pekoe Cocktail Book, gratis te downloaden via de website
  • Meer informatie op www.pekoe.nl (binnenkort online)

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!