Home / Nieuws  / Robert-Jean Brommet wint goud

Robert-Jean Brommet wint goud

robert-jan-brommet
banner

Nederlandse Bartender Robert-Jean Brommet wint goud op het IBA WK cocktails in Bulgarije! In de categorie Sparkling Cocktail Championship kreeg Robert de meeste punten van de internationale jury.

Robert werkt in Freddy’s Bar in het Amsterdamse Hotel de L’Europe. Het was al de vierde keer dat Robert de Nederlandse Bartenders Club mocht vertegenwoordigen in de wereld. Al eerder was hij aan het shaken in Beijing, Puerto Rico en Kaapstad.

De IBA (International Bartenders Association) organiseert jaarlijks een WK cocktails, dit jaar was de finale in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Met 64 landen en meer dan 60.000 leden wereldwijd organiseert de IBA jaarlijks sinds 1955 deze prestigieuze wedstrijd. De Nederlandse Bartenders Club is erg trots op Robert want het is pas de tweede keer dat Nederland het goud wint.

Robert won de wedstrijd met een zogenaamde sparkling cocktail, mooi inspelend op de trend van vintage cocktails.

Floral Sensation
2.5 cl Havana Club Ańejo 7 Años
0.5 cl Marie Brizard Jasmin
1.5 cl Fabbri 1905 Mixybar Rose
0.5 cl Monin Elderflower
9.cl Freixenet Cordon Negro
6 Dashes Fee Brothers Lemon Bitters

  1. Shake al de ingredienten met ijsblokjes behalve de champagne en de bitters
  2. Serveer de cocktail in een champagne coupe en vul het aan met de ijskoude bubbels en de bitters
  3. Garnering kervelblaadjes, ananasblad, granny smith en een Floregano bloemetje
  4. Als laatste besproei je de cocktail met een nevel van Elderflower

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!