Home / Nieuws  / Nominatie ‘World’s Best Bartender’ voor Nederlandse Tess Posthumus

Nominatie ‘World’s Best Bartender’ voor Nederlandse Tess Posthumus

tess-posthumus
banner

Voor het tweede achtereenvolgende jaar maakt Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Vooraanstaande professionals uit de cocktailindustrie brachten hun stem uit en op basis daarvan is 9 juni de top 10 bekend gemaakt.

INTERNATIONAL BARTENDER OF THE YEAR

Marcis Dzelzainis, Sager + Wilde Paradise Row (London, UK)
Shingo Gokan, Speak Low (Shanghai, China)
Iain Griffiths, Dandelyan (London, UK)
Chris Hysted-Adams, Black Pearl (Melbourne, Australia)
Vasilis Kyritsis, The Clumsies (Athens, Greece)
Jennifer Le Nechet, Café Moderne (Paris, France)
Erik Lorincz, the American Bar (London, UK)
Tess Posthumus, Door 74 (Amsterdam, Netherlands)
Joe Schofield, Tippling Club (Singapore)
Nico de Soto, Danico (Paris, France)
Steve Schneider, Employees Only (Singapore)

* In de categorie was sprake van een gelijkspel voor de top tien plaatsing.

Tess Posthumus is de eerste Nederlandse genomineerde sinds de introductie van de award. Bij winst zou Posthumus tevens de eerste vrouwelijke winnaar zijn. De prijs wordt uitgereikt tijdens het cocktailevent Tales of the Cocktail in New Orleans.

Tales of the Cocktail: Spirited Awards

De Spirited Awards is in 2007 door Tales of the Cocktail opgericht om de inspanningen van de beste professionals binnen de cocktail- en drank industrie te herkennen. Vierentwintig awards worden uitgereikt aan onder andere de beste bars, bartenders, schrijvers en distilleerders. Dit jaar vindt de Spirited Awards ceremonie plaats op zaterdag 22 juli in het Sheraton Hotel als onderdeel van het 15e jaarlijkse Tales of the Cocktail event. Voor meer informatie kijk op de website van Tales of the Cocktail.

Over Tess Posthumus

Tess Posthumus studeerde Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en rondde in 2014 haar Master Sociologie af. Sinds 2009 werkt ze bij de Amsterdamse bar Door 74. Haar talent is niet onopgemerkt gebleven: Tess won diverse nationale competities en werd in 2013 de internationale winnaar van The Mixing Star van Disaronno. In 2015 werd ze bij de Diageo World Class niet alleen de beste van Nederland, tijdens de wereldfinale in Kaapstad werd Posthumus uitgeroepen tot Best Female Bartender Worldwide. Tess reist als freelance hospitality professional de wereld over en is verantwoordelijk voor The Tailor in NH Krasnapolsky. De cocktailbar van het beroemde hotel werd in april door Red & Grey uitgeroepen tot Best Hotel Bar Amsterdam. Tess wordt ingehuurd als consultant, ontwikkelt signature cocktails, vertelt wekelijks over cocktails op BNR Nieuwsradio en schrijft oa elke maand voor Delicious en horeca vakblad Misset Horeca. Haar eerste boek Cocktails met Tess is onlangs gepubliceerd door Carrera Culinair en ook haar eigen lijn met cocktailshakers ligt sinds mei in de winkels.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!