Home / Nieuws  / NK Barista 2012 | Finalisten

NK Barista 2012 | Finalisten

barista
banner

Op 12 november 2012 zullen zes kandidaten in Breda strijden om de titel NK Barista 2012. De zes kandidaten voor de finale staan inmiddels vast. Wie zal Coen van Sprang, bedrijfsleider van Lebkov in Rotterdam opvolgen?

Kandidaten NK Barista 2012

Vijf heren en een dame zullen de strijd met elkaar aangaan om de titel binnen te slepen. De heren Mark Jordaan, Ruben Stelma, Zjevaun Lemar Jarga, Tjeerd Schravendeel en Jochem Verheyen zullen het opnemen tegen de dame Inge de Boer. Jochem Verheyen die vorig jaar derde werd zal dit jaar weer een poging wagen om de titel in de wacht te slepen.

Met de titel Nederlands Kampioen Barista is de winnaar er nog niet helemaal. Hij of zij zal Nederland vertegenwoordigen in Melbourne tijdens de International Coffee Expo van 23 tot en met 26 mei 2014 om kans te maken op de titel Wereld Kampioen Barista.

Locatie NK Barista 2012

De locatie van waar het spektakel plaatst zal vinden is het Inspirium in Breda. Het Inspirium is een belevingscentrum voor de hospitality sector waarbij meerdere ondernemers hun diensten en producten aanbieden voor mensen die werken in de horeca en zorg.

NK Barista 2011

In 2011 mocht Coen van Sprang zich Nederlands Kampioen barista noemen, Kim Staalman werd tweede en Jochem Verheyen mocht de derde prijs in ontvangst nemen.

Getipt door: Sander Schat
Bron: Missethoreca

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!