Home / Nieuws  / Lowlander Beer in de prijzen

Lowlander Beer in de prijzen

lowlander
banner

Lowlander Beer valt in de prijzen tijdens prestigieuze International Beer Challenge

De drang naar het ontdekken van verre oorden, waar Lowlander Beer door geïnspireerd werd, brengt de Amsterdamse bierbrouwer dit keer faam aan de andere kant van de Noordzee. Tijdens de International Beer Challenge, één van de meest vooraanstaande biercompetities in Europa, is het jonge bedrijf beloond met een aantal gouden en bronzen onderscheidingen. Lowlander White Ale, Lowlander I.P.A. en Lowlander Poorter vielen alle drie in de prijzen tijdens de uitreiking op vrijdag 12 augustus 2016.

De International Beer Challenge is 20 jaar geleden in het leven geroepen om internationale bieren te erkennen en te promoten. Een vakjury bestaande uit gerenommeerde culinair journalisten, brouwers, verkopers en industry insiders test jaarlijks de beste bieren. Dit jaar kregen de Lowlander I.P.A. en Lowlander White Ale een bronzen plak en werd de vormgeving van de drie Lowlander Beer flesjes met goud bekroond. Lowlander is het eerste Nederlandse craft bier dat deze eer is toegekomen sinds de start van de IBC.

Trots op erkenning

Oprichter en ‘Chief Botanical Officer’ Frederik Kampman voelt de wind in de zeilen: “We zijn ongelooflijk trots dat we bekroond worden met deze medailles, vooral omdat het zo vroeg in onze reis is gekomen. Bij Lowlander Beer doen we de dingen anders. Het geeft ongelooflijk veel voldoening om hiervoor erkenning te krijgen. Zowel voor de bieren als voor de verhalen die hen en hun ontwerp geïnspireerd hebben.”

De gevaren koers

De inspiratie voor Lowlander Beer komt voort uit de oorsprong van het Nederlandse brouwen en distilleren, toen botanicals het bier extra smaak gaven. Nederlanders bedwongen de wereldzeeën en brachten van alle verre oorden die ze bezochten kostbare ladingen kruiden en specerijen mee terug. Het duurde niet lang voor deze botanische schatten hun weg vonden naar die andere liefde van de Nederlanders: bier. Tegenwoordig slaat Lowlander Beer door hun botanicals een bijzondere brug naar eten. Ook zijn de toepassingen in beertails eindeloos. Lowlander Beer zet dan ook zijn eerste stappen richting de Nederlandse markt in cocktailbars, hotelbars en de betere restaurants. De koers van Lowlander is uitgezet.

Een ontwerp met geschiedenis

De verhalen uit de Nederlandse scheepvaartgeschiedenis inspireerden het bekroonde design. Elk flesje ademt handwerk en vakmanschap en de gebruikte botanicals en inspiratiebronnen zijn op een subtiele manier terug te vinden op het etiket. Dezelfde diepgang en aandacht voor detail waarmee Lowlander Beer gebrouwen wordt vertaalt zich direct in de verpakking. Paul Foulkes-Arellano, de Design & Packaging Chairman, was het daar roerend mee eens; “De IBC Design and Packaging jury werd weggeblazen door de creativiteit van het Lowlander Beer assortiment en bekroonde het met één van de zeldzame gouden medailles die elk jaar worden vergeven. Er is duidelijk een enorme hoeveelheid aandacht in het ontwerp gestoken, gecombineerd met de subtiele humor maakt het een uiterst memorabel merk.”

Over Lowlander

Historische avonturiers schuimden de wateren af en keerden terug naar hun thuisland met schepen vol geurige kruiden, exotische specerijen en tropisch fruit. Geïnspireerd door deze ontdekkingsreizen brouwt Lowlander Beer met botanicals. Voor een onderscheidende smaak en een avontuurlijk karakter. Oprichter en ‘Chief Botanical Officer’ Frederik Kampman ontwikkelde een assortiment met drie bieren: Lowlander I.P.A., Lowlander White Ale en Lowlander Poorter. In 2016 werden de I.P.A, de White Ale en het design van Lowlander Beer als eerste Nederlandse craft bier bekroond in de International Beer Challenge.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!