Home / Nieuws  / Libbey voegt coupe toe aan Hobstar collectie

Libbey voegt coupe toe aan Hobstar collectie

hobstar-coupe
banner

De succesvolle Hobstar serie van Libbey krijgt er een nieuw familielid bij. Libbey introduceert de Libbey Hobstar Coupe, een stijlvol en tegelijk stevig glas. Het ontwerp van de Hobstar stamt uit de jaren twintig en de coupe glas komt uit de 17de eeuw. Door deze 2 elementen te combineren is de Libbey Hobstar coupe ontstaan.

Geschiedenis van de coupe

De coupe heeft door de jaren heen als champagneglas gediend van Winston Churchill tot Napoleon Bonaparte en is op dit moment nog steeds een favoriet onder bartenders en cocktailliefhebbers. De mythe rondom het glas wordt vaak geassocieerd met de specifieke vormen van het vrouwelijk lichaam. Door de jaren heen zijn er geruchten dat het glas geïnspireerd was door Helena van Troje, Marie Antoinette of zelfs door Madame de Pompadour. In de jaren twintig en later werd de coupe vooral gebruikt als champagneglas. Iconische Hollywoodsterren zoals Marilyn Monroe en Sophia Loren werden vaak gefotografeerd met hun geliefde coupe. Nu in 2016 staat het glas vooral bekend als een cocktailglas. Met deze Hobstar coupe wilt Libbey proosten op de glamour van de roaring twenties!

De Vesper Martini

Voor de introductie van de Hobstar Coupe maakt Wouter Bosch van The Duchess een Vesper Martini klaar die hij serveert in het nieuwe glas.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!