Home / Nieuws  / Kerst cocktails

Kerst cocktails

sterkedrank
banner

Zo, de goedheiligman is inmiddels met al zijn pieten en op z’n boot weer het land uitgezet. Dat betekent dat we direct doorgaan naar de volgende man met witte baard. Het is natuurlijk weer tijd voor kerst en dat staat garant voor cadeaus, veel eten en natuurlijk ook lekker drinken.

Wij van Sensez willen graag ook wat interactie hebben met onze lezers en daarom hebben we het volgende bedacht. Graag willen we van jullie weten, wat nu echte cocktails zijn voor tijdens de kerstdagen. Het mag natuurlijk een bestaand recept zijn maar je mag ook totaal iets nieuws bedenken. Alles is welkom van punches tot shots. In de week voor kerst (19 december) zullen wij de kerstcocktail top drie bekend maken.

Uiteraard hebben wij er hier ook even over nagedacht en wij kiezen voor de Hot Gin Punch. Makkelijk te maken en omdat het toch ook wel gezellig met zo’n grote bowl op tafel.

Hot Gin Punch

Gemaakt door Mr. Micawber in David Copperfield.

3 theekopjes gin
3 theekopjes madeira wijn
3 kruidnagelen
snufje nootmuskaat
1 theelepel kaneelpoeder
2 theelepels bruine suiker
6 grote twist van citroen en sinaasappel
klein schijfje sinaasappel
1 verse ananas
4 lepels honing
sap van 2 citroenen

Methode: verwarm alles in een pannetje zonder te koken voor 20-30 minuten. Honing en Citroen kan naar smaak worden toegevoegd.

Nu is het tijd voor jullie inbreng. Je kan het recept voor je kerstcocktail naar ons mailen via info[at]sensez.nl of je kan ook reageren op dit artikel en daar je recept bijzetten. Je hebt tot 16 december om jouw favoriet in te sturen. We zijn benieuwd!

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!