Home / Nieuws  / Jim Beam Devil’s Cut

Jim Beam Devil’s Cut

jim-beam-devils-cut
banner

Als bartender ken je het wel, de ‘angel’s share’ en de ‘devil’s cut’. Jim Beam speelt hier slim op in en komt met een opvolger voor de Jim Beam Red Stag genaamd Jim Beam Devil’s Cut.

Devil’s cut en angel’s share

Voor degenen die het even ontgaan is wat nou precies ‘devil’s cut’ of ‘angel’s share’ is, leggen we het hier nog even uit. Als een vat met bourbon (of andere spirits) aan het rijpen is zal er een deel van de vloeistof verloren gaan door verdamping, dit wordt de ‘angel’s share’ genoemd. Nadat de bourbon is gerijpt en uit het vat wordt gehaald zal er een deel van de whiskey achterblijven in het hout van elk vat. Dit noemt men dus ‘devil’s cut’. Juist door gebruik te maken van deze ‘devil’s cut’ ontwikkeld Jim Beam iets speciaals met hun expressie Jim Beam Devil’s Cut.

Jim Beam Devil’s Cut 90 proof

Om de Jim Beam Devil’s Cut te ontwikkelen is een speciale techniek ontwikkeld waarbij de achtergebleven whiskey in het hout van het vat wordt geëxtraheerd. Dit extract wordt daarna geblend met 6 jaar oude bourbon en gebotteld op 90 proof of terwijl 45% alcoholpercentage.

Tasting notes Jim Beam Devil’s Cut

Op de website van Jim Beam over de Devil’s Cut staan de tasting notes als volgt beschreven:

De essentie: Een volle bourbon met een rijke smaak door gebruik te maken van hetgeen wat in het hout zit van een vat.

Smaak: vol van smaak met intens eiken en vanille noten.

Eind: Lang, zacht en met een kleine hint van zoetheid.

Wij hebben in ieder geval nog geen exemplaar ontvangen om de Jim Beam Devil’s Cut zelf eens te proeven.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!