Home / Nieuws  / Handjeklap Brazilië en Amerika

Handjeklap Brazilië en Amerika

jim-beam-devils-cut
banner

Er is een mooie handjeklap deal gesloten tussen Brazilië en Amerika. Als een stel schoolkinderen zijn ze bezig geweest om elkaar af te troeven over hun nationale drank (Cachaca, Bourbon en Tennessee whiskey) maar ze hebben het uiteindelijk maar gewoon op een akkoordje gegooid.

Vroeger werd Cachaca in de US brazilliaanse rum genoemd maar vanaf heden zal dit dus gewoon als Cachaca worden verkocht. Uiteraard wilden de Amerikanen hier wel weer iets voor terug en daarom zal Bourbon en Tennessee whiskey vanaf nu ook in Brazilië worden aangemerkt als officiële producten uit Amerika.

Nu is dit natuurlijk niet alleen maar een “simpel welles nietes” spelletje geweest. Er zit veel meer achter dan dat. Tijdens een heuse ceremonie zijn er documenten getekend en uitgewisseld naar elkaar waarin staat vermeld waar beide producten aan moeten voldoen, willen ze de officiële titel krijgen. Hierdoor kunnen in beide landen alleen maar producten de naam Cachaca of Bourbon krijgen, als ze via de opgestelde regels zijn geproduceerd. Dit is voor producenten van met name Bourbon en Tennessee whiskey zeer belangrijk aangezien de export van deze producten richting Brazilië sinds 2001 met 519% is gestegen naar een totale waarde van $ 3.2 million.

In Brazilië krijgt men de laatste jaren steeds meer vraag naar goede kwaliteit Bourbons en whiskeys en door het tekenen van dit verdrag tussen de beide landen kan men de kwaliteit en de echtheid van deze producten garanderen. Onderaan de streep is het voor Brazilië net iets minder interessant (hebben de Amerikanen toch maar weer mooi geregeld) maar het is toch mooi dat ook in Amerika vanaf nu echte Cachaca verkocht zal gaan worden.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!