Home / Nieuws  / Glassology by Libbey Design Contest

Glassology by Libbey Design Contest

negroni
banner

Na maandenlang onderzoek, schetsen en brainstormen, nadert de Glassology Design Contest van Libbey zijn grote finale. In deze wereldwijde cocktailcompetitie is het niet het drankje, maar het glas het uitgangspunt van de wedstrijd. Het glas is namelijk een essentieel element bij het creëren van een unieke cocktailervaring. De jury van deze unieke wedstrijd kiest op 28 mei een winnaar tijdens Perfect Serve Bar Show in Amsterdam. De zes finalisten die het Verenigd Koninkrijk, België en Letland vertegenwoordigen, concurreren met elkaar om hun glasontwerp in productie te zien gaan.

De Glassology Design Contest is in oktober 2017 gestart, met 388 professionals uit 50 verschillende landen. De wedstrijd ging door verschillende fasen in een spannende periode van zeven maanden. Op zoek naar een unieke drinkervaring, beoordeelde een professionele jury elke toelating op basis van een combinatie van ontwerp en concept, evenals de waarden van Libbey: functionaliteit, originaliteit en duurzaamheid.

Zes finale ontwerpen

Zes glasontwerpen voldeden aan deze criteria. Zes totaal verschillende glasontwerpen die ons verwijzen naar de zintuiglijke ervaringen, natuurelementen en het magnetisme van het onbekende. Van een elegante coupé naar geometrische en passend glas voor ijsballen, evenals een gedetailleerde en onderscheidende DOF.

De finalisten

Het Verenigd Koninkrijk wordt vertegenwoordigd door Pedro Ribeiro, werkzaam bij de Nightjar in London, Kenji Jesse, consultant bij Nomu Consult, Lewis Perry, managing director bij de Curious Cat en Thomas Ryan, bartender bij Curiosities van Doctor Ink. Uit Letland komt Mihails Minckovskis, Brand Ambassadeur voor 1883 Maison Routin en Yochen Verbeeck, bartender bij Cocktails at Nine vertegenwoordigd België.

De winnaar van deze wedstrijd verdient wereldwijde erkenning, aangezien het winnende glasontwerp in productie zal worden genomen en door Libbey wereldwijd zal worden verkocht. De winnaar heeft ook de eer het glas een naam te geven, ontvangt 250 stukken van het winnende ontwerp, is een van de juryleden in de volgende Glassology Design Contest en zal optreden als de Glassology Ambassador bij de beroemde Tales of the Cocktail in New Orleans.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!