Home / Nieuws  / Gin Festival Amsterdam & Perfect Serve Barshow 2017

Gin Festival Amsterdam & Perfect Serve Barshow 2017

psba
banner

Er staan weer mooie dagen in het vooruitzicht voor barprofessionals en drankliefhebbers! Gin Festival Amsterdam op vrijdag en zaterdag en Perfect Serve Barshow op maandag en dinsdag. 4 dagen gezelligheid, met de mooiste dranken, tips en tricks uit de barindustrie en bartenders die je alles uit kunnen leggen over dat ene drankje wat je nog niet kent. We zetten de belangrijkste info hieronder nog voor je op een rijtje.

Gin Festival Amsterdam

gin-festival-2016
Op vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei kan er weer volop geproefd worden bij UnderCurrent in Amsterdam. Daar vind namelijk de tweede editie plaats van Gin Festival Amsterdam georganiseerd door Mister Cocktail. Na een uitverkochte editie in 2016, zal 2017 plaats bieden aan een nog groter assortiment aan gin, tonic, vermouth en jenever! Daarnaast kan je er ook verschillende craftbieren proeven en is er een echte agave area waar je de beste tequila’s en mezcals kan proeven. Naast de te proeven dranken zullen er gedurende de dag verschillende sprekers uit binnen en buitenland vertellen over hun vak zoals het ontwikkelen van een product, distilleren en geschiedenis van de dranken.

Waar? Undercurrent Amsterdam, gelegen op het NDSM-terrein
Wanneer?

  • Vrijdag 19 mei van 15:00 tot 22:30 – Toegang €25 in de voorverkoop en €26,50 aan de deur
  • Zaterdag 20 mei van 13:00 tot 17:30 – Toegang €21,50 in de voorverkoop en €26,50 aan de deur
  • Zaterdag 20 mei van 18:30 tot 23:00 – Toegang €21,50 in de voorverkoop en €26,50 aan de deur

Wat krijg je? Bij binnenkomst krijg je een speciale tasting glas en een Gin Guide met de 200+ aanwezige merken. Het proeven is in de entreeprijs inbegrepen. Wil je een full size mixdrankje? Dan kan je deze kopen tegen betaling met muntjes. De muntjes kan je gebruiken voor dranken en eten.
Bijzonderheden? Een speciale gratis veerdienst zal tussen het Centraal Station en het festival op en neer varen gedurende de openingstijden.
Tickets: ginfestival.nl/tickets

Perfect Serve Barshow

psba-2016
Op maandag 22 mei en dinsdag 23 mei vindt DE Barshow van Nederland plaats in Amsterdam. Nationale en internationale bartenders, bareigenaren, cocktailliefhebbers, merkambassadeurs en iedereen die zowel zakelijk als persoonlijk gerelateerd is aan de barindustrie komen samen op de Perfect Serve Barshow Amsterdam. Dit jaar ontmoeten per dag zo’n 1500 bartenders en cocktailconnaisseurs meer dan vijftig (drank)merken.

Perfect Serve Barshow Amsterdam is opgericht door Timo Janse, manager bij speak easy cocktailbar Door 74. Ook prijswinnende bartenders van Door 74 Tess Posthumus en Kevin Kroon zijn bij de organisatie aangesloten. Zij bundelden hun expertise om Perfect Serve dit jaar opnieuw tot een succesrecept te maken.

Kijk voor het programma op perfectserve-barshow.com

Waar? Westerliefde, Klonneplein 4-6, 1014 DD Amsterdam
Wanneer? Maandag 22 mei en dinsdag 23 mei van 12:00 tot 19:00 – Toegang €27,50 geldig voor beide dagen
Wat krijg je? Proeven van aanwezige merken, netwerken met merken en mede barprofessionals en bijwonen van seminars en cocktailwedstrijden
Tickets: perfectserve-barshow.com

Foto’s: mingchao.nl

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!