Home / Nieuws  / Flying Dutchmen Cocktails opent half december in rijksmonument Odeon

Flying Dutchmen Cocktails opent half december in rijksmonument Odeon

timo-janse
banner

In september maakten de Nederlands bartenders Tess Posthumus en Timo Janse bekend een locatie te zoeken voor een eigen cocktailbar. Die locatie werd gevonden in het rijksmonument Odeon aan Singel 460 in hartje Amsterdam. Flying Dutchmen Cocktails opent half december haar deuren voor publiek. Wie op de hoogte wilt blijven volgt de Facebook pagina van Flying Dutchmen Cocktails.

De perfecte locatie vinden in een maand. Hoe doe je dat? Voor Tess Posthumus, al 3 jaar in de top 10 beste bartenders ter wereld, en Timo Janse ging dat niet zo makkelijk als het lijkt. “Al drie jaar praten we over een eigen bar en ruim twee jaar zijn we actief op zoek. En dan kom je soms voor verrassingen te staan”, vertelt Posthumus. Een gokkast verplichting die daags voor het tekenen boven water komt, of een achtergehouden VVE-document dat een volledig funderingsherstel blijkt te bevatten. Het bericht uit september waarin Posthumus en Janse pandeigenaren opriepen zich te melden kwam dan ook niet uit het niets.

Flying Dutchmen Cocktails

Het duo kan er inmiddels om lachen. Janse: “Door naar buiten te brengen dat we op zoek waren, hebben we publiciteit gekregen en dat bleek te werken.” Na de oproep ontplofte de mailbox. Tientallen tips kwamen binnen, waaronder een bericht van Bert van der Leden van IQ Creative over de prachtige locatie Singel 460. Posthumus en Janse huren de voorkamer, waar eerder biercafé Hoppa gevestigd was.

Pop-up

Wie de creaties van Tess Posthumus en Timo Janse nu al wil proeven, kan terecht bij TNT Cocktails, de pop-up van het duo. Tijdens de Food Stage in Melkweg worden daar de komende maanden elke vrijdag en zaterdag van 17.00 uur tot 23:00u twee van hun signature cocktails geserveerd.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!