Home / Nieuws  / Eerste Belgische gin

Eerste Belgische gin

filliers
banner

Jeneverstokerij Filliers brengt de eerste Belgische gin op de markt. Het recept hiervoor was al bijna 100 jaar in de familie maar het stond ergens in een vergeten kast. Filliers is voornamelijk bekend van hun jenevers maar sinds kort maken ze dus ook gin. De nieuwe Filliers Dry Gin 28 wordt volgens Filliers geproduceerd op basis van achtentwintig kruiden.

Naast de jeneverbes als basis, gaat het onder meer om korianderzaden, angelicawortel, gentiaanwortel, gember, kardemom, lavendelbloesems, oranjebloesems, kalmoes, verse citrusvruchten en hopbellen. De verhouding van al die ingrediënten stond vermeld in een recept van Firmin Filliers.

Hij ontwikkelde in de jaren veertig en vijftig een proeffles, waarvan er nog één halve fles bestaat. Het recept werd van vader op zoon overgedragen. Huidige master distiller, Saez del Burgo ging twee jaar geleden aan de slag met de ontwikkeling van de nieuwe gin en daar is dus Filliers Dry Gin 28 uit voort gekomen. In onderstaande video vertelt Bernard Filliers over het ontstaan van deze nieuwe gin.


Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!