Home / Nieuws  / Dim sum en Cocktails

Dim sum en Cocktails

opium-chinatown
banner

We hebben het hier over 2 van mijn favoriete dingen in het leven, dim sum en cocktails. Als jullie me volgen op Facebook weten jullie dat ik bijna wekelijks een bezoek breng aan de lokale dim sum restaurant. En uiteraard ook wekelijks een cocktail nuttig in een van de vele cocktailbars in Nederland. Waarom schrijf ik hierover vraag je je misschien af? Heel simpel, in november zal in London deze twee heerlijkheden onder een dak te vinden zijn.

Opium Cocktail & Dim Sum Parlour

In het hart van Chinatown in Londen zal Dre Masso samen met Eric Yu een tent beginnen die zoals de naam al zegt dim sum en cocktails zullen serveren. Opium is verspreid over 3 verdiepingen met 9 verschillende gebieden, inclusief de Academy waar Dre Masso en zijn team op de speciale ‘bartenders table’ hun kunsten zullen vertonen. Het eten wat ze serveren is een opgepimpte versie van dim sum klassiekers. De drankjes die ze serveren zien er ook goed uit. Een van de cocktails die ze serveren is de Laughing Buddha, een cocktail met gin, triple sec, kumquats, bloedsinaasappel puree, huisgemaakte spiced syrup en citrus bitters. Het enige nadeel van Opium Cocktail & Dim Sum Parlour is dat het in London is en niet in Utrecht.

Dre Masso

Dre Masso is al 15 jaar een bekend gezicht in de Londense cocktailscene en drievoudig UK bartender van het jaar. In zijn carrière heeft hij al heel wat cocktailcompetities gewonnen. In 2004 begon hij samen met Henry Besant The Worldwide Cocktail Club, een cocktail consultant bureau waardoor hij veel heeft mogen reizen. Hij heeft vanaf 2005 meer dan 40 steden bezocht in 30 landen en duizenden bartenders getraind in het bartendervak. Persoonlijk ken ik Dre Masso vooral van zijn boek Margarita Rocks/Margaritas. Een boek met 70 cocktailrecepten, de geschiedenis en productiemethode van tequila.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!