Home / Nieuws  / De eerste wereldwijde whisky dag

De eerste wereldwijde whisky dag

macallan
banner

In tegenstelling tot andere dranken zoals bijvoorbeeld wodka, bier en tequila, had whisky nog niet eerder zijn eigen speciale dag en toen Blair Bowman (21), die nog een student is op de universiteit van Aberdeen, dit ontdekte, besloot hij snel om er hier wat aan te doen. Afgelopen dinsdag was het zover en werd de eerste wereldwijde whisky dag gevierd. Blair is namelijk naar zeggen een van de vele jongeren die een passie heeft voor “spirits”. Zo heeft zijn universiteit haar eigen whisky sociëteit en deze telt inmiddels al meer dan 250 leden. Dat whisky ook steeds meer vrouwen aantrekt is hier niet anders want, binnen deze club van liefhebbers is meer dan helft vrouw.

Blair hoopt dat zijn initiatief een jaarlijks terugkerend evenement kan worden en hij verwacht hierbij dat er ieder jaar minimaal 16 000 personen zullen meedoen aan deze dag. Voor de afgelopen editie heeft hij dit in ieder geval ruim gehaald. Er waren namelijk meer dan 170 evenementen in meer dan 30 landen met een totaal aantal deelnemers van 17 979 (het plaatje hiernaast geeft een overzicht van alle locaties). Een bar in Kuala Lumpur had de eer om de Grand Opening te mogen verzorgen voor dit jaar.

De initiatiefnemer vond het een geweldig idee dat er over de hele wereld mensen een glas whisky ter hand namen en hebben geproost met elkaar. Op deze manier wilde Blair dan ook dat er meer mensen met elkaar in contact kwamen en dat de interesse naar whisky nog verder zal groeien.

Helaas hebben we hem dit jaar dus gemist maar we zullen hier vanavond een klein glaasje whisky inschenken om het toch nog even dunnetjes over te doen en voor volgend jaar zijn we er ieder geval bij. Wil je nu zelf nog meer informatie over de eerste wereldwijde whisky dag? Dat is natuurlijk geen probleem. Blair heeft er namelijk een site voor gemaakt waar je alle informatie terug kunt lezen.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!