Home / Nieuws  / Cocktail een uitgave van de Nederlandse Bartenders Club

Cocktail een uitgave van de Nederlandse Bartenders Club

robert-jan-brommet
banner

Wist jij dat de Nederlandse Bartenders Club een eigen tijdschrift had met de naam Cocktail? Ik wist dat in ieder geval niet en werd dan ook positief verrast toen ik een e-mail kreeg van register vinoloog en regionaal wijndocent de heer B. Boelhouwer.

In het mailtje vroeg hij of ik geïnteresseerd was in 35 tijdschriften genaamd Cocktail van de Nederlandse Bartenders Club. Uiteraard werd ik erg nieuwsgierig en begon ik (zoals iedereen die iets niet weet) te Googlen. Maar het rare is dat ik er niks over kon vinden, en al helemaal aangezien “Cocktail” werd toegezonden aan circa 2200 geselecteerde hotels en restaurants en aan circa 1000 vooraanstaande slijterijen. Daarom vroeg ik de heer Boelhouwer of hij mij een foto kon sturen van een paar covers, want ik was toch wel erg nieuwsgierig geworden. Gelukkig werd er snel gereageerd en werden de tijdschriften om een lang verhaal kort te maken bij ons op kantoor bezorgd. En wow, wat werd ik er enthousiast van. Dit is namelijk gewoon Nederlandse Cocktail Historie tussen de jaren 1980 en 1988. Ik hoop dat jullie na dit verhaaltje ook een beetje nieuwsgierig zijn geworden.

Het allermooiste is de copyright notice van het blad:

“Het is toegestaan artikelen uit dit tijdschrift geheel of gedeeltelijk over te nemen als de volledige bron wordt vermeld.”

Helemaal in een lijn dus met mijn motto: Sharing is Caring!

Uiteraard willen we de informatie ook graag met jullie delen, daarom word er komend jaar verschillende artikelen gepubliceerd uit de verschillende edities van Cocktail, een uitgave van de Nederlandse Bartenders Club.

Het eerste artikel die we publiceren is “Advocaatje, leef je nog?” geschreven door Ron Busman. Het artikel kan je hier vinden op Sensez.

We willen de heer B. Boelhouwer nogmaals bedanken dat hij contact met ons heeft opgenomen.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!