Home / Nieuws  / Canadese wint Bols Bartending Wereldkampioenschap 2017 in Amsterdam

Canadese wint Bols Bartending Wereldkampioenschap 2017 in Amsterdam

batw2017
banner

Jessica Mili uit Canada werd gisteravond in Amsterdam gekroond tot Bols Around the World wereldkampioen 2017. De winnaar werd bekendgemaakt nadat de zeven finalisten – afkomstig uit alle delen van de wereld – streden om de eerste plek in de Bols Geneverstreet (Reguliersdwarsstraat).

Bezoekers van de Bols Geneverstreet konden zeven bars in de Reguliersdwarsstraat langs waar iedere finalist zijn of haar signature cocktail aan de gasten serveerde. Iedere bar was tijdens het uitverkochte evenement op bijzondere wijze ingericht door de finalist. De zeven finalisten zijn geselecteerd uit 2000 participanten afkomstig uit meer dan 75 landen.

Winnares Mili vertoonde haar kunsten in Bar Broker en won met de cocktail ‘Still life’. Ze combineerde haar cocktail met een interactief kunstwerk, waarbij bezoekers het kunstwerk letterlijk kleur mochten geven op een doek aan de wand.

mili

Mili heeft volgens de jury gewonnen omdat ze een bijzondere mix aan ingrediënten met Bols Genever in haar cocktail combineerde. Daarnaast werd zij als persoon toegankelijk ervaren en was het – ondanks de grote druk van de jury – zeer plezierig om bij haar aan de bar te staan. De jury bestond uit cocktail historicus David Wondrich, journalist en schrijver Jim Meehan (bekend van The PDT cocktail book) en de master distiller en master bartender van Lucas Bols.

Huub van Doorne, CEO Lucas Bols: “We organiseren Bols Around the World inmiddels voor de negende keer, maar dit jaar was een speciale editie. Het was namelijk de eerste keer dat de competitie totaal gewijd was aan Bols Genever, maar ook voor het eerst dat de competitie te bezoeken was door publiek en dat we een hele straat overnamen.

Milli nam het op in de finale tegen finalisten uit Mexico, Malta, Canada, Polen, India, Rusland en Japan. Iedere finalist kreeg een bar toegewezen in de Reguliersdwarsstraat om naar zijn of haar stijl in te richten. Deelnemende barren aan de ‘Bols Geneverstreet’ waren Huf, Bar Paul, Lion Noir, Snappers, Rose’s Cantina, A l’Elephant du Congo en Bar Broker.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!