Home / Nieuws  / Bar Convent Berlin 2013

Bar Convent Berlin 2013

bcb
banner

8 en 9 oktober 2013 is het weer tijd voor de inmiddels 7de editie van Bar Convent Berlin. Ongeveer 6000 professionals uit de barindustrie uit meer dan 30 landen worden verwelkomt door meer dan 100 exposanten. De lokatie van dit jaar is “Station Berlin” waar de Bar Convent Berlin 2013 de beschikking heeft over 8000m2.

Gastland Peru op Bar Convent Berlin

Het gastland op de Bar Convent is dit jaar Peru. Denk je als bartender aan Peru, dan denk je meteen aan Pisco. De traditionele druiven brandy uit Peru krijgt tijdens deze editie van de Bar Convent dan ook alle aandacht. Op de main stage zal de Peruviaanse Pisco ambassadeur Johnny Schuler ons alles vertellen over de mysterie van de druif. Tijdens een taste forum krijg je verschillende Pisco’s te proeven en twee van de beste Peruviaanse bartenders, Franco Cabachi en Ricardo Carpio maken cocktails met verschillende Peruviaanse ingrediënten.

Internationale sprekers

Naast alle aandacht aan gastland Peru zijn er ook weer internationale sprekers aanwezig om je te inspireren en je kennis te vergroten op het gebied van bartenden. Met namen als Jack McGarry en Sean Muldoon (The Dead Rabbit, New York), Romee Gregorianoff (Experimental Cocktail Club), Jörg Meyer (Le Lion en Boilerman Bar, Hamburg) kan het bijna niet mis gaan.

AMA-Lounge

Een van de plekken wat ons op papier meteen opvalt is de AMA-Lounge. De AMA-Lounge geeft dit jaar het event een persoonlijke touch. “Ask Me Anything” heeft hetzelfde model als speed dating. Bezoekers kunnen bij de AMA Lounge de sprekers van Bar Convent Berlin en internationale barprofessionals ontmoeten en de kans om vragen te stellen in precies 2 minuten tijd.

Programma Bar Convent Berlin 2013

Wij zijn er in ieder geval weer bij! Zien we jullie daar?

Datum
8 en 9 oktober

Locatie Bar Convent Berlin 2013
Station Berlin
Luckenwalder Str. 4–6
10963 Berlin

Tickets zijn te krijgen via de website van Barconvent.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!