Home / Nieuws  / Alex Kratena en Simone Caporale verlaten Artesian

Alex Kratena en Simone Caporale verlaten Artesian

simone-alex-pour
banner

“Ze hebben Facebook laten ontploffen zonder hun kont te laten zien” zag ik voorbij komen op Facebook. En dat is nou precies wat Alex Kratena en Simone Caporale van Artesian hebben gedaan toen ze hun aankondiging deden om de beste bar van de wereld te verlaten.

We wisten allemaal dat het een keer zou gebeuren dat een van de twee Artesian zouden verlaten. Maar dat ze het allebei tegelijk zouden doen, hadden niet veel mensen zien aankomen. Zeg ik nou echt allebei tegelijk? Eigenlijk is het meer dan dat, want het hele barteam van Artesian gaat met ze mee. Waarom het zo’n schokkend nieuws is? Deze 2 bartenders hebben van een luxe hotelbar in The Langham in Londen een supercoole wereldberoemde bar gemaakt! Dit duo had vanaf het begin al een missie bij Artesian, het suffe imago van de 5 sterren hotelbar omtoveren tot een wereldwijde hit en drinkervaring. Want bij Artesian serveerden ze niet alleen maar drankjes, maar echte ervaringen. Niet voor niets zijn ze 4 keer de beste bar geworden volgens de ’World’s 50 Best Bars Awards’. Wat ze hierna gaan doen? Dat weten we helaas nog niet, daarvoor moeten we nog eventjes geduld hebben en wachten tot Januari.

Om deze heren te eren, een aantal van hun supercoole creaties:

Above & Beyond

aboveandbeyond
Een cocktail met Zacapa, 30 jaar oude PX, Fernet Branca, Creme de Banana en Mandarijn bitters. Geserveerd in een Old Fashioned glas en ijsbal. De garnering is een opgeblazen plastic kussen, als deze wordt doorgeprikt komt er een eucalyptusgeur vrij en een Guatemalteekse ‘Worry Doll’ (muñecas quitapenas).

Achtergrondinformatie ‘worry doll’
De Guatemalteekse worry doll wordt in Guatemala gebruikt bij kinderen die zich teveel zorgen maken en niet kunnen slapen. Voor het slapen gaan uiten ze hun zorgen tegen de pop en plaatsen deze dan onder hun kussen. Volgens de folklore zal de ‘worry doll’ je zorgen overnemen waardoor de persoon in kwestie goed kan slapen. Ouders kunnen de pop in de nacht weghalen waardoor kinderen denken dat de zorgen weg zijn.

Aqui Estoy

aquiestoy
Don Julio Blanco, Velvet Falernum, limoensap, Mezcal Chichicapa, shiso en rozewater. Geserveerd in doodshoofd met bloemen in de ogen en gegarneerd met Chinese kaneel en een mini sombrero

Forever Young

forever-young
Grey Goose vodka, droge vermouth, eucalyptussiroop, maraschino en soda. Geïnspireerd door de film Dorian Grey wordt de cocktail geserveerd achter een spiegel. Elke keer als de gast een sip neemt wordt hij of zij geconfronteerd door hun eigen beeld. Om het effect te versterken is er achter de spiegel ook wierook geplaatst met opiumgeur.

Digidiva

digidiva
Absolut Elyx, sherry, Cypress siroop, citric acid oplossing, Aqua di Cedro en 100 ml soda. Beschreven als een 3D elixer dat elke keer van smaak veranderd bij elke sip.

Selfie Compatible

Selfie-Compatible
Zacapa, Floc de Gascogne, Verjus, Campari, Peychaud’s en Partizan Pale Ale. Het drankje bestaat uit 2 onderdelen. Het bovenste gedeelte bevat het daadwerkelijke drankje, het onderste deel bevat een vapour van Grand Marnier en chocola.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!