Home / Nieuws  / Accijns op alcohol moet omhoog!

Accijns op alcohol moet omhoog!

sterkedrank
banner

Dit vinden wij natuurlijk niet maar er zijn enkele groeperingen in Nederland die hier anders over denken. Nu er namelijk steeds minder mensen roken en autorijden door onder andere de steeds hoger wordende prijzen, moet er nu gekeken worden naar de volgende melkkoe. En je raadt het al, dat worden alcoholische dranken. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid, Jellinek en het Trimbos Instituut vinden namelijk dat de accijns op alcohol met maar liefst 50% omhoog moet.

Naast dat het zorgt voor een verwachte daling van 5% op het gebied van alcohol consumptie, levert het de schatkist ook nog een kleine 350 miljoen aan extra inkomsten op en dat is natuurlijk een zeer prettige bijkomstigheid voor de regering. Ook zorgt het volgens deze instituten voor een daling van de ziektekosten. Verder pleiten ze ervoor om de accijns op alcohol jaarlijks aan te passen aan de inflatie. Dit gebeurt nu namelijk nog niet en daardoor is alcohol (in hun ogen) steeds goedkoper geworden. Oh ja en dit levert de schatkist ook nog enkele tientallen miljoenen extra op.

Wij zien het vooral als consumentje/bartendertje pesten en het spekken van de staatskas. Eerst wordt er een hetze gehouden op iedereen die rookt en autorijdt en nu moet er gekeken worden naar de volgende extra inkomsten bron. Wij zijn in ieder geval tegen en we denken een heleboel lezers met ons. Uiteraard zijn wij ook voor verantwoordelijk alcohol gebruik maar om alles duurder te maken waar mensen plezier aan beleven is in onze ogen toch niet echt de oplossing.

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!