Home / The Story Behind  / De Brand Ambassador | Rob Rademaker

De Brand Ambassador | Rob Rademaker

banner

Je hebt er als bartender vast weleens van gehoord, de “Brand Ambassador”. Maar wat is nou eigenlijk een Brand Ambassador en wat zijn de dagelijkse werkzaamheden precies? Om hier meer over te weten te komen hebben we Rob Rademaker, Global Brand Ambassador & Trainer van de Bols Bartending Academy gevraagd om meer te vertellen over zijn functie als Brand Ambassador.

De titel “Brand Ambassador” is een baan die veel bartenders ambiëren. Maar het is eigenlijk niets meer dan “Merkpromotor”. Een Brand Ambassador’s taak is niet direct het pushen van een merk maar meer een bepaald gevoel geven aan bartenders over dat merk. Als Global Brand Ambassador voor Bols train ik bartenders in het buitenland, sta ik tijdens deze reizen vaak de media te woord, en geef ik presentaties aan bartenders en Marketing Professionals. Dit alles in meer dan 110 markten wereldwijd.

Trainer Bols Bartending Academy:
In de Bols Bartending Academy wordt les geven door Malika Saïdi en ik. Wij trainen per cursus ongeveer 50% nationale en 50% internationale bartenders op bartending skills, kennis, trends en barmanagement. Sinds kort werken we ook samen met de Show Shakers die de ééndaagse working flair cursus verzorgen. Naast deze “vaste” trainingen ontwikkelen we veel op maat gemaakte trainingen voor verschillende markten. Een mooi voorbeeld is een groep van 12 Russische bartenders die een speciale Jenever training aanvragen met daaraan gekoppeld een Tiki sessie met als afsluiter Body Language for Bartenders. Naast deze tailor-made programma’s nodigen we een aantal keren per jaar gast sprekers uit om een exclusieve training of Master Class te verzorgen. Het gaat dan om trainers zoals Stephan Berg, Wayne Collins, Ago Perrone, Gary Regan en Beach Bum Berry.

Travelling Bols Bartending Academy:
De Travelling Bols Bartending Academy is een concept dat halverwege vorig jaar is gelanceerd. De eerste sessie was in New Orleans samen met Tal Nadari & Naren Young. Missie? Bartenders trainen op skills, trends en mixology. Mijn meest interessante reis met de travelling Bols Bartending Academy tot nu toe was West Azië. In een tijdsbestek van anderhalve week, moest ik 750 bartenders trainen in Maleisië, Singapore en Indonesië. Een enorme uitdaging, want de bartenders die deze sessies bezoeken zijn zeer gemotiveerd en de organisatie is van hoog niveau.

Vanwege het toenemende aantal trainingen en workshops zowel nationaal als internationaal zullen wij een 3e trainer aannemen bij de Bols Bartending Academy. Binnenkort zullen we laten horen wie dat is geworden!

Proost

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!