Home / The Story Behind  / Cointreau Fizz met Alfred Cointreau

Cointreau Fizz met Alfred Cointreau

cointreau-fizz
banner

Maandag 15 april en dinsdag 16 april ontving Nederland wel een heel speciale gast, de 27 jarige Alfred Cointreau. Alfred is de 6de generatie van de familie die het gelijknamige product produceert. Wat hij deze 2 dagen heeft gedaan in Nederland kan je hier teruglezen.

Maandag 15 april 2013 vond er in MSTQ te Amsterdam een wel heel speciaal evenement plaats met Alfred Cointreau. Speciaal voor de lancering van de Cointreau Fizz & de kick-off van de Cointreau Best Bar Team Contest 2013 was de top van de Nederlandse barscene uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Welkom & intro

Bij binnenkomst kregen de gasten een Cointreau tasting (Cointreau met ijs) aangeboden door het Cointreau promo team van Models at Work. Eenmaal beneden in de indrukkende bar konden de gasten ook direct proeven van de Cointreau Fizz. DJ Vika Kova zorgde ondertussen voor heerlijke beats, waardoor de sfeer er al vroeg (14.30 uur) in zat!

Nadat iedereen van zijn of haar drankje genoot, werd het evenement gestart door Cointreau Brand Manager Matthijs Wilhelmus. Hij herinnerde iedereen er nogmaals aan waarom we bij elkaar zijn gekomen, namelijk voor de lancering van de Cointreau Fizz en de officiële start van de Cointreau Best Bar Team Contest 2013.

Alfred Cointreau

Na de introductie werd het woord gegeven aan Alfred Cointreau, hij vertelde vol passie over de ‘heritage’ van Cointreau. Wil je meer weten over de ‘heritage’ van Cointreau? Dan raden we je aan om ons avontuur in Angers en Parijs te bekijken.

Uiteraard was Alfred er niet om slechts over de ‘heritage’ van Cointreau te vertellen, hij was er ook om de gloednieuwe Cointreau Fizz te introduceren en meer over het concept rondom de Fizz toe te lichten. Vertellen alleen is natuurlijk niet genoeg, daarom sprong Alfred zelf achter de bar om de Cointreau Fizz & een variatie van de Cointreau Fizz live te bereiden voor de aanwezigen. Alfred heeft uiteraard zelf de nodige ervaring achter de bar gezien hij zelf als bartender in de Buddha Bar Parijs heeft gewerkt.

Maak je eigen Cointreau Fizz

Nadat Alfred aan het woord was geweest, was het de beurt aan de aanwezigen om zelf een variatie van de Cointreau Fizz te maken. Zo zagen we onder andere Tess Posthumus, Timo Janse, Philip Huy, Sten vd. Berg, Matthijs van Zanten en Rachel de Greef achter de bar kruipen om hun eigen variatie te maken en uiteraard te proeven van de Cointreau Fizz. Daarna was er nog kans om Alfred Cointreau persoonlijk te ontmoeten, leuk om te zien dat er een aantal bartenders aanwezig waren die een fles hadden meegenomen om die te laten signeren door Alfred.

We willen alle aanwezigen bedanken voor hun komst tijdens deze speciale & onvergetelijke Cointreau dag. Meer foto’s zijn te vinden op ons Facebook pagina.

Nederlandse pers en de Cointreau Fizz

Na een geslaagde eerste dag was het op dinsdag 16 april tijd voor de Nederlandse pers om Alfred Cointreau te ontmoeten. Diverse interviews met oa Het Parool, de Spits, JFK & Metro werden afgenomen in het prachtig bijpassende boutique hotel The College Hotel, waarin vooral de Cointreau ‘heritage’ en de Cointreau Fizz werden besproken.

Het gehele College Hotel kleurde twee dagen volledig in het oranje, van een enorme oranje loper bij de ingang, tot en met alle boeketten en de gevelverlichting aan toe.

Einde dag vond er een speciale Cointreau Fizz cocktail workshop plaats met de top van de Nederlandse bloggers & ‘online editors’. Maar liefst 33 trendy & fashion ladies ontdekten samen met Alfred Cointreau de Cointreau Fizz en genoten van een Cointreaulicious 4 gangen ‘walking dinner’.

Tijdens de cocktail workshop ervaarden de gasten dat de Cointreau Fizz Chic & Easy is en dat je aan deze cocktail gemakkelijk een ‘personal touch’ kunt geven door de cocktail te garneren met diverse fruitsoorten & kruiden.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!