Home / Artikelen  / XO Hospitality

XO Hospitality

banner

Een naam die we al eerder hebben gehoord bij de Spirit Society en andere bartender events, XO Hospitality. Boudewijn Mesritz en Lydia Soedadi zijn het brein achter dit concept, maar wat doen deze 2 gepassioneerde bartenders en wat willen ze bereiken met XO Hospitality? Sensez was uitgenodigd om hun kantoor in Oud Zuid te bezoeken en meer over het concept te horen.

Stel je voor…

dat je terug kan in de tijd. Om precies te zijn het jaar 1900, de tijd voor de drooglegging in de VS, de geboorteplaats van de moderne cocktail. Kom te weten wie de eerste martini maakte en hoe de eerste bartenders experimenteerden met likeuren en fruit om de smaak te verhullen van gesmokkeld alcohol. Proef de Martinez, de originele martini. Reis door de tijd in de 20st eeuw en in de daarop volgende toekomst. Kijk, proef en ervaar hoe de bartenders uit verschillende periodes hun cocktails hebben ontdekt en bekend hebben gemaakt. Proef naast de cocktails ook de traditionele bar snacks die goede drankjes hebben vergezeld en kom er ook achter waarom sommige cocktails nog aanwezig zijn en andere niet minder interessante cocktails achter ons zijn gelaten.

Authenticiteit

Naast het gebruik van antiek glaswerk, bartools, foto’s, tijdschriften, muziek en drukwerk uit begin 1900 streeft XO Hospitality ernaar om te setting en sfeer te creëren van elke periode.

Deze ervaring en authenticiteit wordt geboden in een 2 uur durende workshop waarbij gasten bekende cocktails uit de geschiedenis kunnen proeven, ontdekken en ervaren.

Over Lydia

Nadat ze de wereld heeft afgereisd, ontdekte ze haar passie in bartending en hospitality. Deze mixologist en trainer heeft een indrukwekkend CV waarbij ze verschillende bars, clubs en hotels heeft geholpen in Europa en het verre Oosten. Voor ze begon met XO Hospitality had Lydia een eigen bar consultancy en trainings bedrijf waarbij ze de wereld afreisde om verschillende gelegenheden te adviseren op bargebied. Haar studenten en mentors hebben prestigieuze prijzen gewonnen in de bar industrie. Lydia is een expert op het gebied van mixology en is dan ook vaak te vinden in de jury bij cocktail wedstrijden in Nederland.

Over Boudewijn

Op 11 jarige leeftijd vond Boudewijn zijn roeping toen hij voor het eerst de Ritz Hotel in Parijs betrad. Afwasser, ober, bartender, kok en manager zijn allen functies die Boudewijn in de loop van zijn leven met veel liefde heeft uitgevoerd. Met een Bachelor International Hospitality Management van de prestigieuze Ecole Hoteliere de Lausanne, Zwitserland op zak heeft Boudewijn verschillende bars en restaurants gemanaged in de VS en Europa variërend van strandtenten tot 5 sterren hotels.

Meer weten…?

De Cocktail Experience van XO Hospitality is beschikbaar voor groepen van 6 tot 12 personen en is een onvergetelijke kans voor jou en je personeel om ‘the joy of mixology’ te ontdekken. Ook is het mogelijk om de workshops te geven op locatie voor bedrijf events. Hoewel de website van XO Hospitality in het Engels is, worden de workshops ook gegeven in het Nederlands indien gewenst. Voor meer informatie en prijzen kan worden gemaild naar info [at] xohospitality.com

Website: www.xohospitality.com
E-Mail: info [at] xohospitality.com
Tel: +31 (0)20 770 32 69

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!