Home / Artikelen  / World Class – Whisky Heat

World Class – Whisky Heat

banner

Op 25 januari 2010 vond in de Westerliefde, de Diageo World Class Whisky heat plaats. Bij dit evenement kregen we meer informatie over Schotse Whisky en streden 16 bartenders om een van de 2 finale plekken.

De dag begon met meer informatie over het merk Johnnie Walker, waar het evenement ook om draaide. Van geschiedenis tot distillatie proces werden we meegenomen in de wereld van Schotse Whisky’s. Ook werden er verschillende Whisky’s geproefd van de Johnnie Walker collectie en nog twee andere whisky’s die niet bij Johnnie Walker collectie hoorden. Dit alles om de verschillen tussen de whisky’s naar voren te laten komen.

Na de geschiedenis en de tasting kregen we met zijn allen de kans om als groep een cocktail te bedenken met Johnnie Walker Gold Label. De winnende groep kreeg een fles Johnnie Walker Black Label. Wij zijn met onze groep helaas nipt tweede geworden maar we waren in ieder geval goed te spreken over ons eindresultaat.

Naast alle informatie en entertainment werd er ook een echte strijd geleverd tussen 16 bartenders die een plek probeerden te bemachtigen in de finale. De twee gelukkigen zijn uiteindelijk Bas Verhoeven en Noach van Damme geworden.

Om jullie niet te vervelen met details hier de foto’s van het evenement.

[nggallery id=18]

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!