Home / Artikelen  / World Class 2009

World Class 2009

banner

Op 8 juni werd voor het eerst in Nederland de Benelux finale van World Class gehouden, georganiseerd door Diageo. In deze finale streden de beste bartenders van Nederland en België om een plek om hun land te mogen vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen die 13 juli gehouden worden in London. De winnaar van deze finale mag in samenwerking met Diageo zijn eigen cocktailboek gaan publiceren.

De wedstrijd was verdeeld over twee rondes. In de eerste ronde moesten de negen deelnemers drie verrassingsingrediënten verwerken tot een mooie en uiteraard ook smaakvolle cocktail. In de tweede ronde mochten de deelnemers hun eigen specialiteit bereiden. De jury bestond onder andere uit de bekende en alom gerespecteerd Angus Winchester die samen met de andere juryleden de drankjes beoordeelde op smaak, geur, presentatie maar ook orginaliteit. Het niveau was zeer hoog en er kwamen dan ook enkele opvallende creaties voorbij. Zo was er een drankje waar madeliefjes in zaten en was er een cocktail die afgetopt werd met witbier. Al met al dus combinaties die je niet snel zou verwachten maar die wel uitstekend smaakten. De recepten van alle deelnemers zijn binnenkort te lezen op deze site.

De uiteindelijke winnaar voor Nederland werd Andrew Nicholls. De jury prees hem om zijn goede kennis van de producten, presentatie en het goede gebruik van de ingredïenten. Voor België werd Noach van Damme de winnaar. De jury was zeer te spreken over zijn prima presentatie en zijn techniek.

Deze beide bartenders zullen hun land dus gaan vertegenwoordigen tijdens de finale op 13 juli in London. De winnaar hiervan mag zijn eigen cocktailboek gaan samenstellen en publiceren. Hou Sensez in de gaten voor de uitslag van het WK Bartenders. Voor nu hebben we een uitgebreide fotoreportage voor je van de Benelux finale.

[nggallery id=19]

foto’s: Ming Chao

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!