Home / Artikelen  / World Class 2010

World Class 2010

banner

Maandag 12 april was de nationale finale van Diageo World Class op de Nolet distilleerderij in Schiedam waar bartenders strijden om deel te nemen aan de wereldwijde finale in Griekenland. Anders dan vorig jaar waren er nu niet alleen deelnemers uit Nederland en België maar ook bartenders uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Alle deelnemers werden verdeeld in groepen en gingen daarna per groep de Nolet distilleerderij door om de verschillende challenges te voltooien. Bij alle challenges stonden de verschillende Reserve Brands van Diageo centraal. Er waren challenges met Tangueray, Ketel One, Don Julio en Zacapa. Vooral deze laatste was een van onze favorieten. Deelnemers werden gevraagd om een ritueel te bedenken bij Zacapa. Boudewijn Mesritz maakte hier bijna een soort voodoo ritueel van, waar jurylid Spike Marchant onderdeel van was. Hij kreeg een roze kleed om en werd besprenkeld met rozenblaadjes en besprayed met rum. Ook onze eigen Bas Verhoeven had een creatie bedacht die in de smaak viel. Hij bouwde een toren met glazen en een fles Zacapa en stak dit vervolgens in brand wat een geweldig effect opleverde. Er werden dus enkele hele creatieve creaties getoond.


( Boudewijn toont zijn bijzondere ritueel)

Naast Spike werden de verschillende challenges beoordeeld door Angus Winchester, Helmut Adam en de wereldberoemde cocktail goeroe, Gary Regan. Na lang overleg door de jury, werden de volgende winnaars bekend gemaakt.

Nederland: Timo Janse
België: Noach van Damme
Oostenrijk: Heinz Kaiser
Zwitserland: Thomas Huhn
Duitsland: Torzen Spuhn

Al deze winnaars gaan hun land vertegenwoordigen tijdens de grote internationale finale in juli die in de Griekse hoofdstad Athene gehouden zal worden. Uiteraard zullen wij tegen die tijd ook bekendmaken wie de uiteindelijke winnaar is geworden van World Class 2010.

[nggallery id=4]

foto’s: Ming Chao

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!