Home / Artikelen  / 'Whisky' binnenkort verkrijgbaar bij tankstations

'Whisky' binnenkort verkrijgbaar bij tankstations

banner

Schotse wetenschappers hebben een manier gevonden om uit de bijproducten van whisky biobrandstof te maken. De auto hoeft hier niet bij aangepast te worden waarbij de biobutanol 30 procent meer energie levert dan ethanol. De basisstoffen van dit biobutanol zijn de droesem en pot ale die overblijft in de ketel na distillatie.

In Schotland is de whisky productie zo groot dat de Edinburgh Napier University een patent heeft aangevraagd en een bedrijf wil starten om biobrandstof commercieel te produceren.

Verwacht in Nederland geen tankstations waarbij je biobutanol kan tanken. Schotse whiskymakers produceren namelijk jaarlijks 1600 miljoen liter pot ale en 187.000 ton droesem, net genoeg om veel Schotse tankstations te voorzien van deze biobrandstof. Het voordeel van de biobutanol is dat er geen speciale gewassen verbouwd hoeven worden en puur gemaakt wordt van een bijproduct.

bron: Bright.nl

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!