Home / Artikelen  / Voorhoeve en Crama winaars NK Flairbartending 2012

Voorhoeve en Crama winaars NK Flairbartending 2012

sterkedrank
banner

Het was al even bekend maar wij hadden er helaas nog geen aandacht aan besteed dus dat doen we nu gewoon alsnog. Tijdens de Horecava in de Rai zijn vorige week namelijk de nieuwe Nederlandse kampioenen ‘Flairbartending’ bekend gemaakt. Cocktailcateringbedrijf Showshakers organiseerde hier twee achtereenvolgende dagen het NK Flairbartending 2012, opgedeeld in categorieën voor professionals en amateurs.

NK Professionals
Na een spannende strijd is Mads Voorhoeve woensdag 11 januari voor de tweede keer 1e geworden op het Bols NK Flairbartending 2012 voor professionals. Hiermee heeft Mads zich direct geplaatst voor de IBA World Final in Beijing! De tweede plek was voor Balthazar Brey en Yoran Boer werd derde.

NK Amateurs
Op 12 januari vond het Bols NK Flairbartending voor de amateurs plaats; flairbartenders met minder dan 1 jaar wedstrijdervaring. Hier won Axel Crama de eerste prijs. Tweede werd Yme Harm Geerligs en Martijn Mul wist de derde podiumplaats te veroveren.

Alle deelnemers van het NK hebben zich geplaatst via één van de drie voorrondes die eerder dit jaar plaatsvonden in Utrecht, Groningen en Eindhoven. Hierbij kregen alleen de top-3 bartenders een ticket voor de finale op de Horecava.

Jury
De jury bestond uit Nico Kager, voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club; Arjan Kleton, brandmanager van Trojka Vodka; Bob Metternich, oud flairbartender; Matthijs Wilhelmus, brandmanager van Bols; Rick de Groot, bartender in the house of Bols; Steve Dingley, Finest Call en Bas Doosje, flairbartender en tweevoudig Nederlands Kampioen Flairbartending (2007/2008).

De jury beoordeelde de bartenders op smaak en originaliteit van de cocktails, bereidingstechnieken en nauwkeurigheid, flairmoves, expressie en smoothness en originaliteit van de flairmoves.

Bols NK Flairbartending 2013
Gedurende dit jaar zullen er weer voorrondes gehouden worden voor het NK Flairbartending 2013.
Voor meer informatie over flairbartending, voorrondes en aankomende wedstrijden: www.showshakers.nl

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!