Home / Artikelen  / Venuez Hospitality & Style Awards 2010

Venuez Hospitality & Style Awards 2010

banner

Op maandag 29 november 2010 worden de felbegeerde VENUEZ Hospitality & Style Awards 2010 uitgereikt in Grand Hotel Huis Ter Duin in Noordwijk. De awards worden uitgereikt in tien categorieën. In acht categorieën zijn totaal tweeëndertig toonaangevende horecabedrijven genomineerd.

De overige twee awards worden uitgereikt aan een persoon. De Hospitality & Style Award 2010 wordt uitgereikt aan dé horecaondernemer van het jaar. Deze prijs gaat naar de professional die het afgelopen jaar een unieke performance heeft neergezet met een onderscheidende visie op het gebied van gastvrijheid en stijl. De tiende award gaat naar de Bartender Of The Year waarvan de competitie plaats vindt op maandag 8 november in de Bols Bartending Academy. Bartenders kunnen zich hiervoor nog steeds aanmelden.

DE GENOMINEERDEN

COCKAIL BAR OF THE YEAR

De cocktailbars die zijn genomineerd voor Cocktail Bar Of The Year worden beoordeeld op gastheerschap en service, productaanbod en kwaliteit, omgeving en sfeer.

GENOMINEERDEN

DE MINIBAR | EINDHOVEN
LITTLE BUDDHA | AMSTERDAM
LOUNGEBAR DENK | SANTPOORT
VESPER | AMSTERDAM

STYLE BAR OF THE YEAR

De genomineerden voor Style Bar Of The Year worden beoordeeld op concept, uitstraling en de werkbaarheid van een prominente bar in een style venue (bar-restaurant). Tevens wordt gelet op het aanbod en de kwaliteit van dranken. Gastheerschap en service worden nauwlettend beoordeeld, net als actieve verkoop, presentatie en traffic.

GENOMINEERDEN

BAR LEMPICKA | AMSTERDAM
BO CINQ | AMSTERDAM
DE IJSBREEKER | AMSTERDAM
GRAND CAFÉ SAMEN | ALKMAAR

HOSPITALITY CONCEPT OF THE YEAR

De genomineerden die in aanmerking komen voor Hospitality Concept Of The Year zijn ‘multipurpose’ venues. De jury beoordeelt deze veelzijdige horecazaken op de vertaling van het totaalconcept naar het interieurontwerp en de vertaling naar het aanbod en de kwaliteit van het product.

GENOMINEERDEN

BAR ITALIA | AMSTERDAM
POMPSTATION | AMSTERDAM
THE HARBOUR CLUB | ROTTERDAM
WITTEVEEN | AMSTERDAM

INTERIOR DESIGN OF THE YEAR

De award voor Interior Design Of The Year focust zich op het spraakmakende interieurontwerp van een horecazaak. De jury beoordeelt het interieurconcept op originaliteit, innovatie, uitvoering en ambiance.

GENOMINEERDEN

DE MACHINIST | ROTTERDAM
HOLLAND CASINO | ROTTERDAM
PURE C | CADZAND
ZENDEN HOTEL | MAASTRICHT

HOTEL CONCEPT OF THE YEAR

De genomineerden voor Hotel Concept Of The Year worden beoordeeld op het hotelconcept en de vertaling hiervan in het interieur van de publieke ruimtes en de hotelkamers, het productaanbod en de service.

GENOMINEERDEN

CASA 400 | AMSTERDAM
CHÂTEAU BETHLEHEM | MAASTRICHT
DE ROTTERDAM | ROTTERDAM
HET PALEIS | GRONINGEN

HOTEL CHAIN DESIGN OF THE YEAR

Genomineerde hotels, onderdeel van een hotelketen, voor Hotel Chain Design of the Year worden beoordeeld op het interieurdesign van gerenoveerde of nieuw opgeleverde publieke ruimten en hotelkamers. Originaliteit, uitstraling en functionaliteit zijn belangrijke beoordelingscriteria.

GENOMINEERDEN

HILTON THE HAGUE | DEN HAAG
INNTEL HOTELS | ZAANDAM
NOVOTEL AMSTERDAM CITY | AMSTERDAM
SOFITEL THE GRAND | AMSTERDAM

BEST USE OF TECHNOLOGY OF THE YEAR

De genomineerden voor Best Use of Technology Of The Year worden beoordeeld op het optimale gebruik van de techniek en integratie van de uitvoering in het horecaconcept. De jury beoordeelt de techniek met betrekking tot licht en geluid, maar tevens technologische ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en automatisering.

GENOMINEERDEN

AIR | AMSTERDAM
MILLERS | DEN HAAG
THE VIP ROOM | ROTTERDAM
THIRTY SEVEN | DEN HAAG

RESTAURANT DESIGN OF THE YEAR

De jury beoordeelt de genomineerde restaurants voor Restaurant Design Of The Year op het interieurconcept. Uitstraling, afwerking, karakter en integratie met het restaurantconcept worden beoordeeld. Culinaire aspecten worden buiten beschouwing gelaten.

GENOMINEERDEN

BRASSERIE BRESSON | UTRECHT
BRIDGES | AMSTERDAM
GEISHA | AMSTERDAM
DOK51 | DEN HELDER

De nominatielijst is opgesteld aan de hand van gepubliceerde venues in VENUEZ Magazine in de afgelopen anderhalf jaar. Voorafgaand aan deze nominering vond een meeting plaats met de negen juryleden; hospitality & style professionals met ieder een eigen expertise. Aan hen de uitdagende taak om iedere genomineerde venue te bezoeken en te beoordelen.

JURY

– Paula Plantinga | chief editor VENUEZ Hospitality & Style Magazine en tevens voorzitter van de jury
– Godfried van der Lugt | managing director Mondiale Nederland
– Rob Bongers | managing director Steelstuff
– Karin Lindenhovius | ontwikkelaar en ondernemer van het horecaconcept Fred & Douwe
– Paul Linse | eigenaar en ontwerper van Studio Linse
– Hans Meyer | conceptontwikkelaar en eigenaar van HotelsAhead
– Didier Prince | designer DidierPrinceRealisatieAdvies
– Ricardo Sporkslede | eigenaar Bartender Network & The Fabulous Shaker Boys
– Jeroen Veldkamp | baristatrainer en koffie trendwatcher Douwe Egberts

BARTENDER OF THE YEAR

De Bartender Of The Year Competition by Bols vindt plaats op 8 november 2010 in de Bols Bartending Academy in Amsterdam. Deze academie biedt met haar twaalf professionele werkstations een uitstekend wedstrijdterrein voor de competitie. De deelnemende bartenders worden beoordeeld door een zeskoppige jury bestaande uit professionals uit de (inter)nationale bartending-industrie.

De eerste ronde bestaat uit een theoriegedeelte waarin de bartenders worden getest op hun allround drankenkennis; Knowledge & Understanding. Van alle deelnemende bartenders gaan de beste tien door. De volgende ronde bestaat uit een praktijkgedeelte waarin de bartenders worden beoordeeld op Speed & Efficiency. De beste vijf bartenders gaan door. De halve finale bestaat uit een examen Creativity & Mixology. Een Service & Personality test bepaalt samen met de scores uit de eerdere rondes uit drie finalisten de winnaar.

De drie finalisten worden door Bols uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de uitreiking van de VENUEZ Hospitality & Style Awards 2010 op 29 november 2010. Tijdens deze gala-avond in Huis ter Duin in Noordwijk wordt de Best Bartender 2010 By Bols bekend gemaakt.

Bartenders die willen deelnemen aan de Bartender Of The Year Competition, kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Ingmar Voerman: bestbartender@mondiale-nederland.nl. Hierbij geldt als voorwaarde dat de bartender een Nederlands horecabedrijf moet vertegenwoordigen.

JURY BARTENDER OF THE YEAR

– Ian Bartos | creative director Barsupport
– Nico Kager | chairman Nederlandse Bartenders Club
– Timo Janse | winnaar Best Bartender 2009 by Bols, head bartender Door 74
– Wayne Collins | Londense bargoeroe & Global Manager Mixxit / Maxxium UK
– Helmut Adam | Duitse bargoeroe, Editor & Owner Mixology
– Rob Rademaker | Brand Ambassador & Sr. Trainer Bols Bartending Academy

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!