Home / Overig  / Apps  / Tiki+ by Beachbum Berry

Tiki+ by Beachbum Berry

banner

We kunnen maar niet ophouden om over Tiki te schrijven. Vandaag in combinatie met de iPad, iPhone of iPod touch waarbij je je eigen Tiki cocktail receptenboek altijd bij de hand hebt. in samenwerking gemaakt met niemand minder dan Beachbum Berry kost deze app slechts €2,99 voor alledrie de versies. Uiteraard hebben wij hem getest op de iPad voor de beste beleving en leesbaarheid.

First look

In eerste instantie lijkt het een simpele applicatie waarbij je door recepten kan bladeren. Maar na het lezen van de “help” gedeelte kom je erachter dat er meer achter zit. Je kan naast het bladeren en zoeken op naam en ingrediënten ook bepaalde cocktails toevoegen aan je favorieten zodat je ze makkelijk kan terugvinden. Van elke cocktail is ook de history aanwezig en een afbeelding die de cocktail eer aan doet.

Post-it

Naast de favorieten en history heb je ook de mogelijkheid om notities te maken per cocktail. Zeer handig omdat je nou eenmaal niet je iPad vol met post-its wilt hebben.

Geheime ingrediënten

Uiteraard bevat de Tiki cocktail ook ingrediënten die niet iedereen kent. Gelukkig kan je door op het ingrediënt te drukken meer te weten komen over bijvoorbeeld Don’s spices, honey mix, of cinnamon infused syrup.

Meer over Tiki

Wil je naast de recepten ook meer te weten komen over Tiki history en Tiki grootheden zoals Don the Beachcomber en Trader Vic? Ook deze informatie is te vinden in de app.

We kunnen wel zeggen dat deze app een ware gids is voor Tiki liefhebbers. Maar we raden je aan om vooral deze ultieme Tiki app zelf uit te proberen en de Tiki goden eer aan te doen.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!