Home / Artikelen  / The Spirit Society – editie 2

The Spirit Society – editie 2

banner

Voor deze tweede editie heeft Bartender Network barmanager Ben Brahim Zaki uitgenodigd om te vertellen over Lonsdale en Bungalow 8.

Lonsdale

Sinds de opening van Lonsdale in 2002 heeft Lonsdale een perfecte combinatie gevonden tussen lounge restaurant en cocktail bar. De comfortabele en lokale venue won dan ook verschillende prijzen, waaronder beste Cocktail bar. De bar was gelokaliseerd in Notting Hill, Londen en werd dan ook legendarisch om wat ze zijn. Lonsdale is inmiddels overgenomen door een andere eigenaar.

Bungalow 8

Bungalow 8 is een nachtclub in New York City en een echte celebrity hangout, opgericht in 2001 door Amy Sacco. De venue krijgt zijn naam van de Beverly Hills Hotel en stelt een Californische bungalow voor.

Het interieur is compleet met palmbomen en elke gast krijgt een telefoon en een minibar. Ook was er een conciërge service aanwezig waarbij de gasten een vlucht konden boeken of een pizza konden bestellen.

Bungalow 8 London

Samen met partner Ben Pundole opent Sacco in 2007 de Engelse versie van de club. Door te openen tijdens de Fashionweek en verschillende feesten te geven waar veel sterren op afkwamen werd de club meteen een hype en werd de club legendarisch. Anders dan Bungalow 8 in New York is de club in London uitsluitend members only, dit is gedaan zodat Sacco, die in New York zit ervoor kan zorgen dat alleen de ‘juiste mensen’ binnenkomen.

Bungalow 8 Amsterdam

Ook kon Zaki ons vertellen dat in Februari Bungalow 8 Amsterdam gaat openen. Volgens hem was het een logische keus omdat Amsterdam ook een stad is met veel bekendheid. Bungalow 8 Amsterdam zal zich vestigen in de voormalige pand van de Zebra lounge. De club zal niet members only zijn maar het deurbeleid blijft streng, aldus Zaki.

In samenwerking met Venuez was er ook een tasting met Jared Brown. Hij ging meer vertellen over Vermouth en we mochten een paar Vermouths proeven. Meer over de tasting is te lezen in de volgende editie van Venuez magazine. Wil je alvast wat informatie over Vermouth, lees dan het artikel van Timo Janse op Sensez.

[nggallery id=9]

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!