Home / Artikelen  / The Legacy Challenge – Voorronde

The Legacy Challenge – Voorronde

banner

Op maandag 30 november en dinsdag 1 december vonden de voorrondes van Bacardi’s Legacy Challenge plaats in Amsterdam. 25 deelnemers kwamen vanuit heel Nederland naar cocktailbar Suzy Wong om daar hun eigen variatie van de originele Daiquiri vast te laten leggen door de professionele fotografen van Team Unlimited.

Legacy Characters

Elke bartender mocht een van de zeven legacy characters uit de Bacardi Heritage kiezen. Don Facundo Bacardi, Dona Amalia Moreau, Jennings Stockton Cox, Rafael “Pappy” Valiente, Facundito Bacardi, Jose Sanchez Gavito of Constante Ribalaigua en daar een nieuwe Daiquiri voor creëren.

Het was een waar spektakel om te zien. Blazers, infusions, juicers, crusts, hard shakes, sigaren en zelfs winterpenen. Alles kwam voorbij gedurende deze twee hele gezellige dagen. Er werden foto’s gemaakt van de bartenders zelf, de bereidingswijze en als verrassing was er ook een studio gebouwd voor cocktailfotografie!

Stemmen

Elke bartender gaat voor één van de 10 felbegeerde plaatsen in de finale die plaats zal vinden op 1 februari 2010. Op de website van Legacy Cocktail kun je onder het kopje contenders elke bartender en zijn of haar cocktail bekijken en vervolgens stemmen op je favoriet! 7 Bartenders worden gekozen door de jury bestaande uit Ian Bartos, Ron Simpson en David Cordoba. De laatste 3 finaleplaatsen zijn voor de bartenders met de meeste stemmen.

Winnaar

Er kan gestemd worden tot het einde van het jaar, want om 00:00 op 31 December sluit de stemronde en op 1 januari worden de finalisten bekend gemaakt. De winnaar van de finale wint een volledig verzorgde trip naar Puerto Rico voor 2 personen!

Exclusive

Sensez.com kreeg van Bacardi een sneak preview en zal altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen tijdens elke fase van The Legacy Challenge.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!