Home / Artikelen  / The Legacy Challenge

The Legacy Challenge

banner

Om het 100 jarig bestaan van de Daiquiri te vieren organiseerde Bacardi onlangs de “Celebration of the Daiquiri”, vele topbartenders kwamen samen in het Amrath Hotel om een presentatie te krijgen van Maestro de Ron: Jose “Pepe” Sanchez Gavito en Global Bacardi Brand Ambassador: David Cordoba. Later op de avond lichtte Ron Simpson, de Brand Ambassador van Bacardi Nederland een tipje van de sluier over “The Legacy Challenge”, een cocktailwedstrijd met daarin de Daiquiri in de hoofdrol.

De opdracht

Met als doel om de rijke geschiedenis van de Bacardi Daiquiri voort te zetten, worden de cocktail pioniers van vandaag uitgedaagd om een eigen versie van de klassieke cocktail te maken. De eenvoud van het origineel moet dienen als inspiratie en de mensenkennis van de bartender wordt getest door zijn of haar creatie te koppelen aan een van de zeven Legacy Characters. Een opdracht die wel heel toegankelijk is voor velen, maar niet zo simpel als die lijkt…. Less is more.

Doel

Het doel is om een nieuwe en originele Daiquiri te creëren en deze te koppelen aan een van de legacy characters. De cocktail mag gemaakt worden met Bacardi Superior of de Bacardi Limited Edition Superior als main spirit. Alle overige ingrediënten zijn toegestaan, behalve andere rums. Op de website van de Legancy Challenge kun je naast alle foto’s van de Celebration of the Daiquiri ook alle extra informatie vinden over de characters, de daiquiri’s en natuurlijk ook het inschrijfformulier, De volledige wedstrijd reglementen kun je hier uiteraard ook vinden.

Inschrijving

De inschrijvingsperiode sluit op 12 NOVEMBER 2009 en er zullen maximaal 25 bartenders geselecteerd worden voor de voorrondes op 29 en 30 NOVEMBER 2009. De eerste selectie zal gemaakt worden door een 3 koppige jury van (David Cordoba, Ron Simpson en Ian Bartos) en zal doorgaan naar een unieke voorronde. In plaats van een openbare voorronde zal er in een besloten setting een bar klaargezet worden waar de deelnemer zijn of haar cocktail kan klaarmaken en presenteren. Dit zal door een professionele fotograaf vast worden gelegd, zowel voor de wedstrijd als voor de portfolio van de bartender zelf. Elke deelnemer krijgt de foto’s die er gemaakt zijn tot zijn of haar beschikking!

Alle 25 deelnemers krijgen een profiel op de website van de Legacy Challenge waarna het stemmen voor de finaleronde kan beginnen. Van 1 december t/m 31 december kan er gestemd worden op alle 25 deelnemende bartenders. Er zullen er 7 gekozen worden door de jury die doorgaan naar de finale en er zullen er 3 doorgaan na de stemronde. De 10 finalisten zullen uiteindelijk op 1 FEBRUARI 2010 deelnemen aan de finale van The Legacy Challenge. Waar dat is word nog even geheim gehouden. De winnaar van de competitie wint in ieder geval een volledig verzorgde reis naar PUERTO RICO voor 2 personen en alle deelnemers krijgen nieuwe beelden voor hun portfolio. Absoluut de moeite waard dus!

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!