Home / Artikelen  / Sten vd. Berg

Sten vd. Berg

banner

Sten komen we op verschillende plekken tegen, is het niet een wedstrijd of evenement dan is hij wel te vinden in zijn eigen bar in Eindhoven. Maar wie is Sten en waarom is hij de bartender die hij vandaag de dag is. Tijd dus voor een Q&A met deze bartender uit Brabant.

Q. Waar heb je gewerkt?
A. Via COCKTAILKING heb ik op veel verschillende locaties gewerkt zoals de Effenaar, 013, de Rechter, de Danssalon, Beachclub Sunrise, de Rembrandt, club Massa, restaurant Luz, Playerz dinner n dance, grand-cafe Spijker, vele festivals zoals Extrema, Mysteryland, Lakedance, Sneakerz festival, Solar, Housequake en heel veel eenmalige klussen in de regio Brabant en de Randstad. Op dit moment werk ik nog steeds voor COCKTAILKING wat tegenwoordig de mobiele tak is van de MiniBar waar ik natuurlijk ook heel veel te vinden ben.

Q. Wat is je inspiratie geweest om een bartender te worden?
A. Ha, das een mooi verhaal: ik was in ’98 op Kreta en wou daar wel n half jaar vakantie vieren waar ik het geld er niet voor had. In april ’99 terug gegaan met de intentie om te gaan werken. Ik kwam er al snel achter dat de 35 gulden die ik daar per dag verdiende me niet ver zou brengen als ik ook ’s avonds een leuke tijd wilde hebben dus ben toen in de avond ook gaan werken, berekenend dat als ik het overdag rustig aan zou doen, ik er op deze manier wel rond van zou moeten kunnen komen.
Eenmaal terug in Nederland ben ik al hobbyend cocktails blijven maken naast mijn full-time baan tot dat die “hobby” groter werd dan mijn full-time baan…

Q. Wat is het belangrijkste wat je als bartender moet onthouden?
A. Behandel andere zoals je zelf ook behandelt zou willen worden. Heb vooral veel lol!  Mensen komen voor hun plezier en als jij niet vrolijk bent zijn ze zo weg naar een bartender die dat wel is.

Q. Welke producten vindt je op dit moment interessant?
A. Merk technisch heb ik veel loyaliteit naar Bacardi en Bols voor alles wat ze voor mij en bartenders in het algemeen hebben gedaan. Qua producten ben ik nu erg veel met koffie, rummen en wijnen bezig.

Q. Wat is je favoriete cocktail op dit moment?
A. Dat hangt natuurlijk af van het moment van de dag, de locatie en mijn eigen gemoedstoestand. Maar de Mai Tai, Manhatten, Daiquiri, Passionflower, Rum Oldfashioned en de French 75 behoren absoluut tot mijn favorieten.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!