Home / Artikelen  / The Spirit Society – editie 3

The Spirit Society – editie 3

banner

Op 25 oktober werd voor de derde keer de Spirit Society georganiseerd door de Fabulous Shaker Boys. Tijdens dit evenement wil men de bartenders bij elkaar krijgen om ervaringen en kennis uit te wisselen maar ook meer informatie geven aan bartenders over producten en optimalisering van hun bar. Ook werd dit jaar tegelijkertijd de Makers Mark competitie gehouden. Hierbij gaven 9 deelnemers hun visie op de Old Fashioned met Maker’s Mark uiteraard.

De presentaties die tijdens deze dag werden gegeven waren onder andere van Timo Janse en Frederico Fusco. De focus hierbij lag op Bourbon en Door 74. Een vraag die Timo hardop stelde was; Wat is het verschil met Door en andere cocktailbars? Uiteraard is dit een combinatie van factoren. De bartenders, de cocktails en de ambiance hebben hier allemaal mee te maken. Bourbon is ook een belangrijke factor, want dit wordt in vele cocktails gebruikt en hierdoor is het een zeer veelzijdig product. Enkele cocktails die Timo en Frederico lieten proeven waren de Lions Tail, Moon River en de Eastern Sour.

Na deze presentatie was het de beurt aan Ivar de Lange van Demain uit Nijmegen. Ivar was de winnaar de Maker’s Mark competitie van vorig jaar. Hij mocht hierdoor naar de distilleerderij in Kentucky en meelopen met het gehele productie proces. Tijdens de wedstrijd van vorig jaar bereidde Ivar een smash cocktail en een blazer. De smash is een cocktail op basis van suikersiroop, honingwater, munt en Bourbon. Ivar’s tip voor de deelnemers van dit jaar was om rekening te houden met de geschiedenis en authenticiteit achter Maker’s Mark en dit door te voeren in je cocktail.

Als laatste was Joao Biscaia Eusebio van private club Mutis uit Barcelona uitgenodigd. Zijn presentatie omvatte het speak easy concept van club Mutis (vrij vertaald betekend dit Stilte in de hal). Het is een bar in een appartement (vandaar stilte in de hal) op de eerste verdieping en heeft een capaciteit van 55 personen. Als klant wordt je door de eigenaar als het ware eerst gescreend en moet je de 10 geboden van Mutis ondertekenen. Ze zijn niet op zoek naar speciale vips maar ze willen hun gasten gewoon een plezierige avond geven in een exclusieve ambiance. Het mooie aan dit concept is dat er alleen wordt gewerkt met topproducten voor de cocktails maar ook voor het eten. Daarnaast is er elke avond live muziek om de gasten te vermaken. Dit alles maakt club Mutis tot een prijzige maar zeer zeker ook unieke beleving.

Na al deze presentaties werden van de negen deelnemers de top drie bekend gemaakt van de Maker’s Mark competitie. Dit waren Jeroen Lammers van Mundial, Hector Rabelo van Cocktail Experience en David Lake van The Grand Hotel. Vervolgens mochten zij nogmaals hun cocktail bereiden voor een andere jury en hier werd Jeroen Lammers uitgekozen als uiteindelijke winnaar van de Maker’s Mark cocktailcompetitie 2010. Hij mag net als Ivar afreizen naar Kentucky om daar de distilleerderij te bezoeken. Namens Sensez feliciteren wij Jeroen met het behalen van dit geweldige resultaat.

[nggallery id=32]

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!