Home / Artikelen  / Shake it! Vittail competitie

Shake it! Vittail competitie

banner

Woensdag 17 November is het weer tijd voor de 2010 editie van de Shake-it! Vittail cocktail competitie. Zoals sommigen van jullie weten is dit de tweede editie waarbij een cocktail moet worden gemaakt zonder alcohol maar met 100% beleving, lol en stijl van bartenden. Volgens velen is deze competitie een van de moeilijkste zo niet de moeilijkste competitie van het jaar, simpelweg omdat er niet veel te vinden is over het creëren van een goede vittail.

Tijdens de competitie wordt de Circle of Vittail Alchemists opgericht, ter gelegenheid waarvan cabaretiers Luc & Jack hun speciale voorstelling van ‘De Alchemist’ geven. Luc (Onderbeke) won in 2007 de 2de Prijs van het Cameretten cabaretfestival. Omdat alchemie één van de belangrijkste thema’s is van oeuvre van Harry Mulisch, krijgt dit onderwerp met het treurige feit van het overlijden van de schrijver bovendien nog een extra actueel aspect dat niet onbelicht zal worden gelaten.

Iedereen die zichzelf of haarzelf ziet als een bartender mag meedoen aan deze competitie. Het thema van dit jaar is ‘alchemie’, iets wat veel invloed heeft gehad op bartending en kennis. Uiteraard wordt hier ook op gelet tijdens de jurering.

Ook dit jaar zal de locatie van dit alcohol vrije spektakel zich afspelen in het College Hotel. Kandidaten die willen meedoen kunnen hun recept opsturen voor 10 november op de website van Shake-it cocktail competitie.

De finalisten zullen worden bekend gemaakt op 11 November 2010!

Durf jij het aan om deze uitdaging aan te gaan? Kijk dan op www.shake-it-competition.com

Of bekijk hier het verslag van Shake it! 2009!

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!