Home / Artikelen  / Shake It! 2012

Shake It! 2012

cocktail
banner

Na twee succesvolle edities van de Shake It vittail cocktail competitie in 2009 en 2010 is de datum voor de komende editie gepland, namelijk; 12 april 2012 om 11.00 in The College Hotel, Amsterdam.

Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat non-alcoholische cocktails (vittails) veel populairder zijn tijdens de lente en zomer. Niet zo gek dus dat de competitie word verschoven naar april. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat verse ingrediënten veel beter te krijgen zijn in april.

Thema 2012: Shake the world & Change it!

Iedereen heeft het tegenwoordig over geld, crisis en het besparen van geld. We zijn gewend dat leuke smaakvolle dingen nou eenmaal veel geld kosten. Het thema van Shake It! heeft er dit jaar veel mee te maken. Zij willen de bartenders namelijk de meest spectaculaire alcoholvrije cocktail laten creëren voor een fractie van de kosten van een cocktail met alcohol. Het thema: So, let’s change the world by showing that cutting spending does not mean cutting quality, creativity and enjoyment.

Ben jij de bartender die een game-changing recept bedenkt? Bekijk dan de website van Shake It! Meer weten over de vorige competitie? Bekijk dan het artikel over Shake It! 2010.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!