Home / Artikelen  / Schotland creëert 's werelds sterkste vodka

Schotland creëert 's werelds sterkste vodka

banner

Naast ’s werelds sterkste biertje heeft Schotland nu ook ’s werelds sterkste vodka. Pincer Shanghai Strength is gecreëerd voor de Chinese markt door Schotse distilleerderij Pincer. Met een alcohol percentage van maar liefst 88.8% heeft het Schotse merk de Balkan 176 overtroffen. De cijfer 8 wordt in China gezien als een geluksgetal. De vodka wordt verkocht in een zwarte en gouden fles en heeft een prijs van 95 euro.

Naast ’s werelds sterkste bier en vodka heeft Schotland ook ’s werelds sterkste gin, Blackwood Vintage Dry Gin 60 met een alcoholpercentage van 60% en ’s werelds sterkste whisky, Bruichladdich X4 met 91.2 procent alcohol die nog steeds aan het rijpen is in de distilleerderij.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!